Τα ταξίδια που πρέπεις να κλείσεις άμεσα για το 2019

Οι προορισμοί και οι εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις φέτος, σύμφωνα με το Lonely Planet.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Ιανουαρίου 2019

Θέλεις να ταξιδέψεις το 2019 αλλά δεν ξέρεις ακόμη το πού; Το Lonely Planet έφτιαξε τη λίστα με εκείνες τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Με μία βασική προϋπόθεση: να κλείσεις νωρίς, για να μη χρειαστεί να ξοδέψεις μία περιουσία. 

Στο Μάτσου Πίτσου, Περού

Τα ταξίδια που πρέπεις να κλείσεις άμεσα για το 2019

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο και ασφαλώς έναν από τους διασημότερους. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο Περού κάνει ακόμη πιο συναρπαστική την ιδέα του συγκεκριμένου ταξιδιού, ειδικά για τους Ευρωπαίους. Η πόλη του Μάτσου Πίτσου ανακαλύφθηκε το 1911, είναι τοποθετημένο σε υψόμετρο 2.400 μέτρων και αποτελεί ένα από τα μέρη που αντιπροσωπεύουν πλήρως την κουλτούρα των Ίνκας, περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο δάσος. 

Στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδα, ΗΠΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ BURNING MAN

Ναι, είναι εκείνο το φεστιβάλ που έχεις χαζέψει ξανά και ξανά στο Instagram, για προφανείς κυρίως λόγους. Στη μέση της ερήμου της Νεβάδα, 140 χιλιόμετρα από την πόλη Ρένο, το εν λόγω φεστιβάλ στήνει τη δική του μικρή, ανεξάρτητη κοινότητα και αυτή ακριβώς είναι η γοητεία της όλης εμπειρίας: Σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων δεν υπάρχει απολύτως τίποτα άλλο. Το να βρεθείς εκεί την τελευταία στιγμή (σ.σ. φέτος διοργανώνεται από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου) θα σου κοστίσει αρκετά, οπότε όσο νωρίτερα οργανωθείς, τόσα περισσότερα χρήματα θα γλιτώσεις. Αξίζει τον κόπο, σκέψου μια εμπειρία ανάμεσα στο Mad Max και τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή θα βρίσκονται και αρκετοί celebrities. Καθόλου άσχημα. 

Στις σπηλιές του Χανγκ Σον Ντονγκ, Βιετνάμ

ΣΠΗΛΙΕΣ ΧΑΝ ΣΟΝ ΝΤΟΝΓΚ

Στο Εθνικό Πάρκο Φονγκ Να - Κε Μπανγκ, 500 χιλιόμετρα νότια του Ανόι, ανακαλύφθηκε τυχαία το 1991 ένα από τα πιο εντυπωσιακά δίκτυα σπηλαίων του πλανήτη, με συνολικό μήκος περίπου 5 χιλιομέτρων. Η διαμόρφωσή τους είναι τέτοια που θυμίζουν περισσότερο μια υπόγεια πολιτεία παρά σπηλιές ενώ οι τεράστιες διαστάσεις επιτρέπουν τη δημιουργία σταλαγμιτών ύψους 70 μέτρων (μέχρι σήμερα θεωρούνται οι υψηλότεροι στον κόσμο). Plus, ότι αρκετά συχνά οι επισκέπτες εντοπίζουν μαργαριτάρια στο μέγεθος μπάλας μπέιζμπολ. Και αυτό είναι κάτι που δε βλέπεις κάθε μέρα. 

Στο υποβρύχιο εστιατόριο Under, Νορβηγία

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Ένα από τα πιο αναμενόμενα openings του 2019 (αναμένεται μέσα στην άνοιξη). Το αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta αποκάλυψε πριν λίγους μήνες τα σχέδιά του για το εστιατόριο Under, που θα είναι βυθισμένο στη θάλασσα, κοντά στην ακτή του χωριού Μπάλι. Εκτός από χαλάρωση και ασφαλώς τα πιάτα της τοπικής κουζίνας (από τον Δανό chef Nicolai Ellitsgaard Pedersen), το Under θα προσφέρει και καταπληκτική θέα στον βυθό, ενώ θα λειτουργεί και ως ερευνητικό κέντρο της θαλάσσιας ζωής. Φυσικά και μπορείς να κάνεις κράτηση από τώρα.

Στην Χιλή και την Αργεντινή για την ολική Έκλειψη

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ 2019

Αν ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική υπήρχε πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού σου, τότε ο ερχόμενος Ιούλιος είναι η τέλεια στιγμή για να το πραγματοποιήσεις. Κι αυτό γιατί στις 2 Ιουλίου θα λάβει χώρα η ολική Έκλειψη Ηλίου για το 2019, που θα είναι 100% ορατή από την Χιλή και την Αργεντινή (ναι, ακόμη και από το Μπουένος Άιρες). Έτσι, μπορείς να συνδυάσεις αρκετές once in a lifetime εμπειρίες σε ένα και μόνο ταξίδι. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος