Οι πιο συνεπείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2018

Η λίστα της πλατφόρμας FlightGlobal με τις αεροπορικές εταιρείες που είναι Άγγλοι στο ραντεβού τους.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 07 Ιανουαρίου 2019

Την ώρα που οι μηνύσεις πέφτουν βροχή στην Ryanair, καθώς πρόσφατη προγραμματισμένη πτήση της για Θεσσαλονίκη (αναχώρηση από Λονδίνο) κατέληξε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, ενώ στην ετήσια έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας Which? η ιρλανδική εταιρεία ψηφίστηκε ως η χειρότερη αεροπορική για 6η συνεχή χρονιά, η πλατφόρμα FlightGlobal ανακοίνωσε τις πιο συνεπείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, ύστερα από ανάλυση 120 χιλιάδων πτήσεων ημερησίως

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Delta Air Lines, σημειώνοντας το καλύτερο ποσοστό ακριβείας στην τήρηση των ωρών αφίξεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightGlobal, η αμερικάνικη εταιρεία φτάνει κατά 86.09% πάντα στην ώρα της.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Qatar Airways (85.88%) και την τρίτη η ολλανδική Klm (85.04%).

Πώς μεταφράζεται όμως η συνέπεια στην ώρα άφιξης; Δηλαδή τι σημαίνει ότι μία πτήση έχει προσγειωθεί εγκαίρως; Σύμφωνα με την FlightGlobal, συνεπής είναι η εταιρεία που φτάνει στην πύλη (κατά συνέπεια όχι όταν το αεροσκάφος αγγίζει το έδαφος) εντός 14 λεπτών και 59 δευτερολέπτων από την προγραμματισμένη άφιξη. Με απλά λόγια, ισχύει και στις αεροπορικές το ακαδημαϊκό τέταρτο.

Ωστόσο, μία δεύτερη έκθεση που πραγματοποιήθηκε από την OAG ανακήρυξε ως πιο συνεπή αεροπορική εταιρεία για το 2018 παγκοσμίως την Copa Airlines (89,79%). Στην Ευρώπη την πρώτη θέση κέρδισε η airBaltic (84,9%), ενώ η Aegean βρέθηκε στην 8η θέση, με τον δείκτη OTP (on-time performance) στο 78,32%.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτούν δεύτερη ζωή

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποκτήσουν δεύτερη ζωή -ίσως και στο σπίτι σου- και δεν θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή.

Γραφει TopGear

Η αγάπη του Σταύρου Ξαρχάκου για τη μουσική δεν έχει όρια

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συγκινεί καθώς διήθυνε παιδιά που έπαιζαν μουσική σε ταβερνάκι της Σύρου.

H πολυτελής έπαυλη του Bruce Willis στα Turks & Caicos

Πού αποφάσισε να επενδύσει την περιουσία του o Bruce Willis, λίγο μετά την απόσυρσή του.

H BMW M4 GT4 συζητιέται πολύ, δικαίως

Οι εικόνες του νέου αγωνιστικού της BMW "κόβουν την ανάσα".

Γραφει TopGear