Οι πιο συνεπείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2018

Η λίστα της πλατφόρμας FlightGlobal με τις αεροπορικές εταιρείες που είναι Άγγλοι στο ραντεβού τους.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 07 Ιανουαρίου 2019

Την ώρα που οι μηνύσεις πέφτουν βροχή στην Ryanair, καθώς πρόσφατη προγραμματισμένη πτήση της για Θεσσαλονίκη (αναχώρηση από Λονδίνο) κατέληξε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, ενώ στην ετήσια έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας Which? η ιρλανδική εταιρεία ψηφίστηκε ως η χειρότερη αεροπορική για 6η συνεχή χρονιά, η πλατφόρμα FlightGlobal ανακοίνωσε τις πιο συνεπείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, ύστερα από ανάλυση 120 χιλιάδων πτήσεων ημερησίως

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Delta Air Lines, σημειώνοντας το καλύτερο ποσοστό ακριβείας στην τήρηση των ωρών αφίξεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightGlobal, η αμερικάνικη εταιρεία φτάνει κατά 86.09% πάντα στην ώρα της.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Qatar Airways (85.88%) και την τρίτη η ολλανδική Klm (85.04%).

Πώς μεταφράζεται όμως η συνέπεια στην ώρα άφιξης; Δηλαδή τι σημαίνει ότι μία πτήση έχει προσγειωθεί εγκαίρως; Σύμφωνα με την FlightGlobal, συνεπής είναι η εταιρεία που φτάνει στην πύλη (κατά συνέπεια όχι όταν το αεροσκάφος αγγίζει το έδαφος) εντός 14 λεπτών και 59 δευτερολέπτων από την προγραμματισμένη άφιξη. Με απλά λόγια, ισχύει και στις αεροπορικές το ακαδημαϊκό τέταρτο.

Ωστόσο, μία δεύτερη έκθεση που πραγματοποιήθηκε από την OAG ανακήρυξε ως πιο συνεπή αεροπορική εταιρεία για το 2018 παγκοσμίως την Copa Airlines (89,79%). Στην Ευρώπη την πρώτη θέση κέρδισε η airBaltic (84,9%), ενώ η Aegean βρέθηκε στην 8η θέση, με τον δείκτη OTP (on-time performance) στο 78,32%.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ταξίδια που πρέπεις να κλείσεις άμεσα για το 2019

Οι προορισμοί και οι εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις φέτος, σύμφωνα με το Lonely Planet.