Τι δεν πρέπει να παραγγέλνεις ποτέ από το room service

Πρωινό για παράδειγμα.

Μία από τις απόλυτες ταξιδιωτικές απολαύσεις, ειδικά αν έχεις επιλέξει ένα σπουδαίο -όσο και ακριβό- ξενοδοχείο: Να απολαμβάνεις το φαγητό σου, χαλαρώνοντας στο δωμάτιό σου ή ακόμη και στη ζεστασιά του κρεβατιού σου. Η μάλλον privé εμπειρία όμως μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε Βατερλώ τόσο για την τσέπη όσο και για το στομάχι σου, αν παραγγείλεις κάτι από τα παρακάτω. 

Καφές, τσάι, ζεστά ροφήματα

Αν έχεις έστω και μία φορά στη ζωή σου χρησιμοποιήσει το room service θα το γνωρίζεις ήδη. Ο καφές, το τσάι ή οποιοδήποτε άλλο ζεστό ρόφημα είναι συνήθως άγευστο, άνοστο και εντελώς αποτυχημένο, σε σαφώς μεγαλύτερο κόστος. Εκτός των άλλων, το ίδιο ακριβώς ρόφημα μπορείς να το καταναλώσεις εντελώς δωρεάν στην αίθουσα του πρωινού.  

Τι δεν πρέπει να παραγγέλνεις ποτέ από το room service

Αυγά

Θα πρέπει να ξέρεις ότι πολύ συχνά το φαγητό εξακολουθεί να μαγειρεύεται ακόμη κι όταν αφαιρεθεί από τη φωτιά. Αυτό ακριβώς ισχύει και για τα αυγά. Τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να έρθουν στο δωμάτιό σου περισσότερο σκληρά και υγροποιημένα από όσο πρέπει, με το χρόνο μεταφοράς να επηρεάζει ακόμη και τη δομή τους. Επιπλέον, η μυρωδιά τους μπορεί να ενισχυθεί κατά τη μεταφορά (λόγω του κλεισίματος με το καπάκι του δίσκου) και κάθε γωνιά του δωματίου σου να έχει το χαρακτηριστικό θειώδες άρωμα.

Τοστ ή σάντουιτς (ειδικά με αβοκάντο)

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που αρκούνται σε ένα τοστ ή σάντουιτς για το πρωινό τους, πιθανότατα να αναρωτιέσαι τι ακριβώς μπορεί να πάει λάθος. Η απάντηση σε αυτό είναι πως το ψωμί θα πανιάσει αρκετά γρήγορα με αποτέλεσμα να μην έχει την υφή που θέλεις και ασφαλώς την επιθυμητή γεύση. Επίσης, αν περιέχει αβοκάντο, θα γνωρίζεις για τη γρήγορη οξείδωσή του που έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί το χρώμα και η γεύση του. Εκτός αν προστεθεί λίγος χυμός λεμονιού, αλλά και πάλι αλλοιώνεται η γεύση.

Κάποια πράγματα για το room service

  • Η λογική του room service καθιερώθηκε από το ξενοδοχείο  Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης, κατά την τελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα. Μάλιστα, όταν το ξενοδοχείο μετακόμισε σε νέο κτίριο, δημιουργήθηκε και δεύτερη κουζίνα στον 18ο όροφό του για να εξυπηρετεί αποκλειστικά όσους παραγγέλνουν φαγητό στα δωμάτια.
  • Η υπηρεσία δωματίου φθίνει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το journal Restaurant Hospitality το κόστος σε αναλογία με την ποιότητα είναι το απαγορευτικό στοιχείο για να ωθήσει τους ταξιδιώτες προς τη χρήση της υπηρεσίας δωματίου. Τα 5 τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση της τάξεως του 25%, σε ένα ήδη μικρό ποσοστό ταξιδιωτών. 
  • Η πιο συνηθισμένη παγίδα είναι αυτή του πρωινού: Πολλά ξενοδοχεία συνηθίζουν να το χρεώνουν, σερβίροντας ακριβώς τα ίδια πράγματα με εκείνα του μπουφέ (που περιλαμβάνονται ήδη στην τιμή του δωματίου).

Ζυμαρικά

Παραγγέλνεις μία λαχταριστή μακαρονάδα. Προετοιμάσου για ένα τελικό αποτέλεσμα που θα θυμίζει κρύα λάσπη και εάν συνηθίζεις να μαγειρεύεις συχνά στο σπίτι ζυμαρικά ο λόγος σου είναι γνωστός. Ένα από τα βασικότερα don'ts σε τέτοιου είδους παραγγελίες. 

Τηγανητές πατάτες

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα κατά τη μεταφορά μαγειρεμένων τροφίμων είναι να διατηρηθεί η γεύση και η τραγανότητα, κάτι που ισχύει ιδιαιτέρως για τα τηγανητά. Τα καπάκια των δίσκων μεταφοράς κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά, μέσω των ατμών που προκαλούν.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΦΑΓΗΤΟ

Λαχανικά στον ατμό

Είναι προτιμότερο να επιλέξεις μία σαλάτα αν θέλεις να κινηθείς σε κάτι σχετικά υγιεινό και ελαφρύ. Τα λαχανικά θα χάσουν τη φρέσκια γεύση τους και θα μαλακώσουν αισθητά κατά την πορεία τους από την κουζίνα του ξενοδοχείου μέχρι το τραπέζι του δωματίου. 

Ψητό κρέας

Φυσικά και μιλάμε για μία ακόμη μη ενδεδειγμένη επιλογή. Αν όμως δεν μπορείς να αντισταθείς σε μία ζουμερή μπριζόλα (τουλάχιστον έτσι όπως την έχει στο μυαλό την ώρα που σηκώνεις το ακουστικό για να συνδεθείς με τη ρεσεψιόν), φρόντισε να την παραγγείλεις λιγότερο ψημένη από ό,τι την τρως συνήθως, για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει ακριβώς για τον ίδιο λόγο που διάβασες και προηγουμένως για τα αυγά: Συνεχίζει να μαγειρεύεται λόγω της θερμότητας του δίσκου μεταφοράς.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος