Τα συχνότερα λάθη στην κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων

Η φθηνότερη πτήση δεν είναι πάντοτε η καλύτερη επιλογή.

Το τέλειο ταξίδι είναι συνδυασμός αρκετών πραγμάτων, που σε μεγάλο βαθμό επηρεάζει και το πορτοφόλι του καθενός. Πολύ συχνά, στην προσπάθεια να γλιτώσεις χρήματα και να κάνεις το καλύτερο δυνατό deal (έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου) όσον αφορά στα αεροπορικά εισιτήρια, πετυχαίνεις το ακριβώς αντίθετο, βασιζόμενος σε στρατηγικές που οδηγούν με τη σειρά τους σε απογοητευτικά αποτελέσματα. Ακολουθεί μία λίστα με τα πιο συχνά λάθη που μπορείς να κάνεις κατά την κράτηση μίας πτήσης. 

Να επιλέξεις τη φθηνότερη πτήση

Κάθε εταιρεία έχει ασφαλώς διαφορετικές τιμές σε πτήσεις για τον ίδιο προορισμό και ως εκ τούτου, οι περισσότεροι επιλέγουν την οικονομικότερη λύση. Αυτό όμως μπορεί να επιφέρει και κάποιες επιπτώσεις, όπως οι περιοριστικοί όροι για τις αποσκευές, η αδυναμία αλλαγής της ημερομηνίας κ.α. Γενικότερα, αν οι ταξιδιωτικές σου ανάγκες απαιτούν κάποια ευελιξία, τα φθηνότερα εισιτήρια δεν είναι για σένα. 

Τα συχνότερα λάθη στην κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων

Να κάνεις κράτηση πάρα πολύ νωρίς (ή πολύ αργά)

Ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς μύθους που υπάρχουν, παρουσιάζει την κράτηση που γίνεται αρκετούς μήνες πριν το ταξίδι ως την πιο οικονομική πρόταση. Αυτό δεν ισχύει πάντοτε, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες συνηθίζουν να καθιερώνουν υψηλότερες αρχικές τιμές για μία πτήση και στη συνέχεια να αυξομειώνουν το κόστος, αναλόγως ζήτησης. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί ως εξής: Μία κράτηση που γίνεται έξι μήνες πριν το ταξίδι μπορεί να στοιχίσει περισσότερο από το αναμενόμενο. Αυτό ασφαλώς δε σημαίνει ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής εγγυώνται πάντοτε τιμές ευκαιρίας: Το κόστος πάντοτε ξεκινά να αυξάνεται απότομα 2-3 εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Σε γενικότερες γραμμές και με βάση τα όσα τονίζουν οι experts του ταξιδιού, τα καλύτερα deals επιτυγχάνονται 4-5 εβδομάδες πριν το ταξίδι. 

Να ταξιδέψεις Σαββατοκύριακο

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που όλοι κάνουν, είναι το ότι επιλέγουν να ταξιδέψουν συνήθως το Σαββατοκύριακο, γι' αυτό και προκύπτει η -φυσιολογική- αύξηση των τιμών. Έχε το κατά νου. Από την άλλη, σύμφωνα με το Travel Pricing Outlook του 2019, η αναχώρηση την Πέμπτη ή την Παρασκευή είναι συνήθως μέχρι και 10% φθηνότερη. 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 2

Να αποφύγεις τις πολύ πρωινές πτήσεις

Σύμφωνα με το Skyscanner, το να κλείνεις μία πτήση που αναχωρεί πολύ νωρίς ή αν γίνεται και την πρώτη πρωινή που υπάρχει, πέρα από το γεγονός πως σε βοηθά να κερδίσεις χρόνο, εξασφαλίζει και το καλύτερο deal: Πτήσεις που φεύγουν μεταξύ 05.00 και 08.00 σημειώνουν, μεταξύ άλλων, τα μικρότερα ποσοστά καθυστερήσεων.

Να πάρεις περισσότερο σοβαρά από όσο χρειάζεται τις low cost εταιρείες

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και οι πτήσεις τους δεν συγκαταλέγονται καν στα αποτελέσματα του Google Flights, που έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο εύρεσης εισιτηρίων. Επίσης, περισσότερο από τις μηχανές αναζήτησης, οφείλεις να επισκέπτεσαι τις επίσημες ιστοσελίδες της κάθε εταιρείας για την αγορά εισιτηρίων. 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 3

Να μην ψάξεις για εναλλακτικές λύσεις

Με τον όρο εναλλακτικές λύσεις εννοούμε εργαλεία όπως το Everywhere search του Skyscanner. Σε αυτό, έχεις τη δυνατότητα να βρεις μία φθηνότερη πτήση για ένα αεροδρόμιο που βρίσκεται σε μία πόλη κοντά στον προορισμό σου αλλά όχι σε αυτόν. Από εκεί μπορείς να μεταβείς χρησιμοποιώντας κάποια συμπληρωματική πτήση ή κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς. Με παρόμοιο τρόπο, αν ασφαλώς διαθέτεις την άνεση του χρόνου, μπορείς να εκμεταλλευθείς και τις πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.