Οι συμβουλές του Γεώργιου Καράμπελλα για κάθε σου ταξίδι

Ταξιδιωτικά μυστικά για τον επόμενο προορισμό σου.

Στα 20 μου έκανα ένα road trip στη Νότια Ιταλία με τους φίλους μου πάνω σε μια παλιά BMW μοτοσικλέτα. Ξεκινήσαμε με ανύπαρκτο budget, κάποια καλότυχα "αστέρια" μάς πρόσφεραν διαμονή σε απίστευτες βίλες παντού, από την Ακτή Αμάλφι μέχρι το Κάπρι. Ήμασταν τυχεροί, αφού παντού έτυχε να έχει ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και μέναμε σχεδόν τσάμπα.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τη λέξη "Αθήνα" είναι η Αττική Οδός, το αεροδρόμιο, το γεγονός ότι φεύγω.

Αν μπορούσα να ζήσω σε τρία σπίτια στον κόσμο, θα διάλεγα μια αγροικία στην Τοσκάνη, ένα bourgeois διαμέρισμα στο Μπουένος Άιρες και μια beach cabana στην Αυστραλία.

Δε θα βαρεθώ ποτέ να επιστρέφω στο Μαρακές. Ένα κομμάτι μου έχει μια απροσδιόριστη έλξη προς τον αραβικό κόσμο, ένα άλλο ισορροπεί από τη γαλλική αποικιοκρατική γοητεία. Και ύστερα είναι το φαγητό –κοτόπουλο ταζίν με λεμόνια–, thé à la mente, τα υφάσματα, τα φανάρια, τα χρώματα, οι δρόμοι γύρω από την Jemaa El Fna.

Οι συμβουλές του Γεώργιου Καράμπελλα για κάθε σου ταξίδι
Νέα Υόρκη

Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος πρέπει να αισθάνεται όπως κι εγώ, ότι δηλαδή θα "σκάσει" αν δεν ταξιδέψει εκείνη ακριβώς τη στιγμή σ’ αυτόν ακριβώς τον προορισμό.

Η αγαπημένη μου παραλία βρίσκεται στο εθνικό πάρκο στο Κέιπ Πόιντ στη Νότια Αφρική. Είναι στο σπίτι κάποιων φίλων, εκεί που συναντιέται ο Ατλαντικός με τον Ινδικό Ωκεανό. Εκεί υπάρχει πάντα μια ελληνική σημαία προς τιμήν μας.

Ταξιδεύω γιατί δεν μπορώ να μην το κάνω. Είναι το οξυγόνο μου, η έμπνευση, η εξέλιξη, η δημιουργία, η ζωή η ίδια.

ΚΑΡΑΜΠΕΛΛΑΣ
Μπάντεν Μπάντεν, Γερμανία.

Σε μία πτήση για Χονγκ Κονγκ ένας επιβάτης με πλησίασε κρατώντας στα χέρια του το The Travel Manifesto, το free press που εξέδωσα πριν από δύο χρόνια στο Λονδίνο. Μου έδειξε τη φωτογραφία μου και το άρθρο για την Ινδία που θα επισκεπτόταν.

Μου αρέσει να πιάνω κουβέντα σε αγνώστους locals σε καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά, στο δρόμο, παντού, συλλέγοντας τα βιωμένα τους tips.

Θέλω να πάω στη Νέα Ζηλανδία για το απροσποίητο coolness της, στην Αλάσκα γιατί θεωρώ ότι είναι σαν να βρίσκεται έξω από τον κόσμο και στο Περού γιατί το υποσχέθηκα στο σκύλο μου όταν "έφυγε".

ΚΑΡΑΜΠΕΛΛΑΣ
Villa Feltrinelli, λίμνη Γκάρντα, Ιταλία.

Ο Γεώργιος Τ Καράμπελλας είναι concept maker δουλεύοντας prοjects από όλο το φάσμα του σύγχρονου lifestyle (design, fashion, art, media, advertising, hoteling κ.λπ.) και μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο, τη Σκύρο και τον κόσμο (skyros-suites.com).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.