Το ομορφότερο γηπεδάκι μπάσκετ του κόσμου βρίσκεται στη Λισαβόνα

Σχεδιάστηκε από τον street artist AkaCorleone και είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Αυγούστου 2020

Πολλά πράγματα καθιστούν τη Λισαβόνα την πιο cool πρωτεύουσα της Ευρώπης, η λίστα με τα οποία από ό,τι φαίνεται μεγαλώνει, αν λάβουμε υπόψιν το άκρως εντυπωσιακό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει σε κεντρικό σημείο της πορτογαλικής πόλης και το οποίο είναι διακοσμημένο με εντυπωσιακά γκράφιτι. 

Το ομορφότερο γηπεδάκι μπάσκετ του κόσμου βρίσκεται στη Λισαβόνα

Ο άνθρωπος που είναι "υπεύθυνος" για την εικόνα του είναι ο street artist AkaCorleone, η δράση του οποίου είναι εμφανής και σε αρκετά ακόμη σημεία της Λισαβόνας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Φωτεινά χρώματα, γεωμετρικά σχέδια και ένας συνδυασμός pop και opt-art συνθέτουν τον καμβά που απλώνεται εντός των 4 γραμμών στο τσιμέντο της επιφάνειας του γηπέδου, με το κίτρινο και το γαλάζιο να είναι οι αποχρώσεις που κυριαρχούν. Βασικό μοτίβο του έργου είναι δύο μορφές που θυμίζουν έντονα φιγούρες τράπουλας. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, η αρχή πάνω στην οποία βασίστηκε είναι η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων και των φύλων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AKACORLEONE (@akacorleone) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AKACORLEONE (@akacorleone) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AKACORLEONE (@akacorleone) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AKACORLEONE (@akacorleone) on

Για να ολοκληρώσει το πόνημά του, ο AkaCorleone χρειάστηκε 9 ημέρες δουλειάς πάνω σε μία επιφάνεια 350 τ.μ., με το πιο ενδιαφέρον στοιχείο να είναι ότι χρησιμοποίησε έναν ειδικό τύπο μπογιάς, ιδιαίτερα ανθεκτικό, που χρησιμοποιούν οι αγρότες στην Πορτογαλία και παραμένει στο αντικείμενο που βάφεται για αρκετό καιρό, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.


Διάβασε ακόμη για τα μπασκετικά ταξίδια του Νίκου Παπαδογιάννη και δες κάποια ακόμη γηπεδάκια που ευχαρίστως θα παίζαμε ένα μονό.
 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο πράσινη φουτουριστική πόλη της Ευρώπης

Το Φράιμπουργκ μετρά 900 χρόνια ιστορίας και πλέον έχει ενεργειακή αυτονομία μέχρι το 2050.

Λουκέτο στο ξενοδοχείο του Donald Trump στο Βανκούβερ

Γιατί ήταν ένα από τα πιο μισητά κτίρια της πόλης, αν και βρισκόταν σε ειδυλλιακή τοποθεσία.