Οι συμβουλές του Παναγιώτη Σωπιάδη για κάθε σου ταξίδι

Ταξιδιωτικά μυστικά για τον επόμενο προορισμό σου από τον hotel manager του Four Seasons Astir Palace Athens.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τη λέξη "Αθήνα" είναι το σπίτι. Η Αθήνα είναι το σημείο αναφοράς μου, αγαπάω αυτή την πόλη και θεωρώ πως η σκάλα που σε οδηγεί στην είσοδο του Ηρωδείου κάτω από τις ελιές και τον Παρθενώνα είναι το ωραιότερο σημείο του πλανήτη.

Οι συμβουλές του Παναγιώτη Σωπιάδη για κάθε σου ταξίδι
Ηρώδειο

Δεν θα βαρεθώ να επιστρέφω στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για ένα κράμα από ανομοιογενή υλικά που συνυπάρχουν αρμονικά και δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Ήμουν πέντε εβδομάδες στην Ινδία με διαμονή σε παλάτια και σε hostels, φαγητό σε συγκλονιστικές τοποθεσίες με εξαιρετικά υλικά και street food. Κορυφαία στιγμή του ταξιδιού ένα road trip στην περιοχή του Ρατζαστάν, όπου διανύσαμε 150 χλμ. σε 9 ώρες, μέσα από παρθένα δάση, ιερούς τόπους και φυτείες τσαγιού. Απλά συγκλονιστικό!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΠΙΑΔΗΣ
Γκόα, Ινδία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΠΙΑΔΗΣ
Βαρανάσι, Ινδία

Έχω περάσει πολλές ώρες στη μικρή Μυρσίνη. Στο μυαλό μου αυτή τη μικρή παραλία την έχω ως την απόλυτη απόδραση. Όσο για το πού βρίσκεται...

Το τελευταίο φανταστικό εστιατόριο όπου έφαγα βρίσκεται στο δάσος του Αμαζονίου, στη μέση του πουθενά, με πρώτες ύλες και γεύσεις πρωτόγνωρες. Μοναδική εμπειρία.

Διαλέγω τον επόμενο προορισμό μου ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες μου την εκάστοτε περίοδο. Ο επόμενος προορισμός θα είναι σε μακρινή χώρα όπου δεν έχω πάει, με έντονη διάθεση να ανακαλύψω το άγνωστο και να ξεφύγω από το comfort zone μου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΠΙΑΔΗΣ
Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Πιο ευτυχισμένος ένιωσα στο Καστελόριζο. Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκα, είμαι περήφανος που είμαι και Κύπριος, αλλά, αν μπορούσα να επιλέξω τον τόπο καταγωγής μου, θα επέλεγα αυτό το καταπληκτικό μικρό νησί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΠΙΑΔΗΣ
Καστελόριζο

Ταξιδεύω για να καθαρίζει το μυαλό μου, για να γεμίζουν οι μπαταρίες μου, για να ανοίγουν οι ορίζοντές μου. Σε κάποιο βιβλίο είχα διαβάσει ότι, αν όλοι σε αυτή τη γη είχαμε τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε, πολιτική, διπλωματία και εντάσεις θα ήταν εντελώς διαφορετικές.

Το πρώτο πράγμα που κάνω σε κάθε προορισμό είναι να τον περπατήσω. Κάνω check in, ντύνομαι με τρόπο ώστε να περνάω απαρατήρητος και περπατάω για ώρες.

Θέλω να κάνω κρουαζιέρα στην Παταγονία, να δω από κοντά αυτό το "άγνωστο" προς εμένα περιβάλλον. Ελπίζω στα επόμενα χρόνια να τα καταφέρω.


Ο Παναγιώτης Σωπιάδης είναι hotel manager του Four Seasons Astir Palace Athens. Είναι πολίτης του κόσμου και ταξιδεύει με κάθε ευκαιρία, για επαγγελματικούς λόγους και αναψυχή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου