Το απόλυτο σπίτι δίπλα στη θάλασσα

Ένας συνοπτικός οδηγός για το beach house των ονείρων σου.

Η θάλασσα και η παραλία είναι ο ιδανικός τόπος για να χαλαρώσεις, είτε είναι καλοκαίρι είτε είναι χειμώνας. Μάλιστα δεν χρειάζεται κάποια υπερπολυτελής βίλα για να βρεις ξανά τον εαυτό σου - μόνο ένα σπίτι δίπλα στο κύμα που τηρεί βασικούς κανόνες ηρεμίας και άμεσης σύνδεσης με τη φύση και το υγρό στοιχείο. Ποιοι είναι όμως οι πέντε βασικοί τρόποι που μετατρέπουν κάθε beach house σε έναν επίγειο παράδεισο ικανό να δώσει ξανά ζωή ακόμη και σε εκείνους που βρίσκονται κοντά στα όρια του burn-out; 

Τα φυτά

Το απόλυτο σπίτι δίπλα στη θάλασσα

Ο φυτικός διάκοσμος δίνει νέα πνοή σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Μάλιστα μπορείς να επιλέξεις και τροπικές ποικιλίες φυτών έτσι ώστε να δώσεις μία ακόμα πιο εξωτική χροιά στο σπίτι δίπλα στο κύμα, ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται στα στενά όρια του νομού Αττικής. Τα ράφια, το τραπέζι του σαλονιού ή ακόμη και ένα παλιό πήλινο πιθάρι αποτελούν ιδανικές θέσεις για ιβίσκους και ορχιδέες.

Φως και αέρας

δωμάτιο πρωινού

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Έτσι ένα δωμάτιο που πλημμυρίζει από φως και αέρα, ιδανικά με θέα το απέραντο γαλάζιο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να φορτίσει κανείς τις μπαταρίες του ήδη από το ξεκίνημα της μέρας. Γήινες λεπτομέρειες όπως ένα χειροποίητο χαλί, ξύλινα έπιπλα ή και παραδοσιακές πέτρες βοηθούν στην αίσθηση ηρεμίας που δημιουργείται στον χώρο. 

Ο σκιερός εξωτερικός χώρος

πέργκολες εξοχικό

Τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ήλιος μπορεί να γίνει ανελέητος. Έτσι η καλύτερη λύση είναι ένας εξωτερικός χώρος, ιδανικά σκεπασμένος με πέργκολες, που μπορεί να λειτουργεί ως ένα δεύτερο εξωτερικό living room - ένας χώρος ψυχαγωγίας, δηλαδή, όπου μπορείς να πιεις το πότο σου προστατευμένος από τις ακτίνες του ήλιου το πρωί και χρήσιμος για βράδια κάτω από το φως του φεγγαριού.

Τα υπνοδωμάτια

υπνοδωμάτιο beach house 1

Υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από τον ήχο των κυμάτων το βράδυ; Αφού ο βασικός λόγος ύπαρξης ενός beach house είναι ηρεμία, καλό είναι τα υπνοδωμάτια να τοποθετηθούν με τέτοιον τρόπο ώστε ο βραδινός αέρας να λειτουργεί από μόνος του ως κλιματιστικό. Ποιος άλλωστε θέλει τον ενοχλητικό θόρυβο των μονάδων κλιματισμού;

Το ντους

Ντους

Οι παραδοσιακές οικογενειακές διακοπές παλιότερων δεκαετιών (ναι, αυτές που πολύ συχνά κατέληγαν στο χωριό) απαιτούσαν πλύσιμο με το λάστιχο στον κήπο. Κλέβοντας, λοιπόν, αυτήν την ξεχασμένη συνήθεια και συνδυάζοντάς της με ένα καλαίσθητο εξωτερικό πέτρινο χώρο για ντους βρίσκεις άλλη μία καλή ευκαιρία να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στη φύση.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.