Οι συμβουλές της Έφης Αλεβίζου για κάθε σου ταξίδι

Ταξιδιωτικά μυστικά για τον επόμενο προορισμό σου από την δημοσιογράφο και διευθύντρια σύνταξης του womantoc.gr.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τη λέξη "Αθήνα" είναι η αριστοφανική φράση "κομίζω γλαύκα ες Αθήνας". Το δώρο άδωρο των ημερών, η παρουσίαση του πασίγνωστου σαν καινούριο. Από την άλλη, η πόλη μου, η πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, δε σταματά ποτέ να με εκπλήσσει. Είμαι από αυτούς που βρίσκουν μεγάλο ενδιαφέρον στην άσχετη δόμηση, τα μαργαριτάρια της αντιπαροχής και το πανωσήκωμα, αντικριστά με τα νεοκλασικά, την όποια Bauhaus πληροφορία και τα μοντέρνα κτίρια του 1930, μαζί με τη φουτουρίζουσα σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Οι συμβουλές της Έφης Αλεβίζου για κάθε σου ταξίδι
Μάνη

Δε θα βαρεθώ ποτέ να επιστρέφω στη Νέα Υόρκη. Έχω βρεθεί εκεί δύο φορές, με διαφορά έξι μηνών μεταξύ τους, back to back, χάρη σε δύο διαφορετικά δημοσιογραφικά ταξίδια. Αισθάνθηκα απείρως ευλογημένη στην τοποθεσία Hudson River.

Στη Νέα Υόρκη δε νιώθεις ποτέ ξένος, τουρίστας, αλλόγλωσσος ή διαφορετικός. Έχει ρυθμό, ενέργεια, τέμπο, σε κρατάει ξύπνιο παρά το τζετ λαγκ και σου χαρίζει μπουκέτο εικόνων από όλο τον κόσμο, μιας και συναντάς, συνομιλείς και συνυπάρχεις με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος δεν πρέπει να βαριέται το περπάτημα, να αναζητά την επόμενη μεγάλη ή μικρή ανακάλυψη, να μη φοβάται, να έχει μάτια και στην τσέπη, να ξέρει να διαβάζει τα δρομολόγια του μετρό, να μην γκρινιάζει – αυτό το τελευταίο είναι βασική συνθήκη εντός και εκτός ταξιδιών.

ΕΦΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ
Παρίσι

Ευτυχισμένη ένιωσα στην πόρτα της crème brûlée των κλαμπ, του θρυλικού Berghain στο Βερολίνο, η οποία, ως γνωστόν, είναι "σκληρή, με μηδενική ανοχή". Η παρέα μου κι εγώ την περάσαμε με ανακουφιστική ευκολία για να βρεθούμε στον απόλυτο ναό της ηλεκτρονικής μουσικής χορεύοντας μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας. Ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία μέσα σε αυτό το σοσιαλιστικού ρυθμού κτίριο που "βαράει techno" χρόνια τώρα.

ΕΦΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ
Βερόνα

Έχω περάσει πολύ όμορφα στη Βαρκελώνη, όσες φορές κι αν έχω πάει, κυρίως για το καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ Sónar, ενώ πάντα, πέρα από όμορφη ανάμνηση, αποτελεί και λαχταριστή προσδοκία.

Δεν έχω ονειρευτεί ποτέ τον εαυτό μου απομονωμένο σε νησί, αντίθετα, γουργουρίζω από ηδονή όταν κυκλοφορώ στα μεγάλα βουλεβάρτα των μητροπόλεων του κόσμου. Η καλοκαιρινή ευτυχία των διακοπών μου όμως συναντάται αποκλειστικά σε μια απομονωμένη παραλία, με ολοήμερο κολύμπι και ηλιοθεραπεία, με ηλιοκαμένους φίλους και την τετράποδη Booba, κάπου στις Κυκλάδες, που χάριν συντομίας λέγεται Δονούσα.

ΕΦΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ
Δονούσα

Στην Ίμπιζα κι ενώ όλα έδειχναν καλώς προσχεδιασμένα η ατυχία με φίλησε με διεστραμμένο πάθος. Έφτασα εκεί με βαριά ηλίαση και τα άθλια συμπτώματά της, έχασα τα περισσότερα από τα πάρτι των κλαμπ, στα οποία η παρέα μου φυσικά πήγε, στο Café del Mar την ώρα του ξακουστού ηλιοβασιλέματος με τσίμπησε ένα μολυσμένο κουνούπι στο κούτελο, το οποίο αυτομάτως έγινε σαν τη γιαπωνέζικη σημαία και έχασα την πτήση της επιστροφής.


Η Έφη Αλεβίζου είναι δημοσιογράφος, διευθύντρια σύνταξης του womantoc.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.