Νέα παράταση για την κυκλοφορία του iPhone 12

Η Apple παίρνει όλες τις κατάλληλες προφυλάξεις ζυγίζοντας τις επιλογές της.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 04 Αυγούστου 2020

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι τo νέo iPhone 12 θα κυκλοφορήσουν πιο αργά από ότι αρχικά περιμέναμε. Μπορεί αρχικά ο Σεπτέμβριος να ήταν με σιγουριά ο μήνας που θα λανσαριστούν, η κυκλοφορία τους όμως αναμένεται να καθυστερήσει. Ναι, η 8η Σεπτεμβρίου παραμένει η ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης, όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα του Luca Maestri, CEO της Apple, φέτος και σε αντίθεση με άλλες χρονιές τα νέα μοντέλα θα καθυστερήσουν μερικές εβδομάδες.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι κλυδωνισμοί της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της Covid-19 χάλασαν τα σχέδια στην εταιρεία από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας; Αν κοιτάξει κανείς τα "νούμερα", γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο τεχνολογικός κολοσσός με σήμα το μήλο όχι απλά αντέχει αλλά παρουσιάζει και σημαντική αύξηση κερδών: Τους τελευταίους τρεις μήνες οι πωλήσεις των iPhones έχουν αποφέρει στην Apple 26,42 δισ. δολάρια.

Νέα παράταση για την κυκλοφορία του iPhone 12
φωτογραφία © Apple

Ο συνολικός τζίρος τώρα του τεχνολογικού κολοσσού ανέρχεται στα 59,69 δισ. δολάρια, πολύ παραπάνω δηλαδή από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 52,25 δισ. δολάρια - τα AirPods, τα Apple Watches, τα apps για το iCloud καθώς και η αύξηση κατά 2% των πωλήσεων στην κινεζική αγορά είναι (πέρα από την προφανή αιτία που ονομάζεται iPhone) μερικές από τις βασικές αιτίες πίσω από αυτήν την απρόσμενη έκρηξη εν μέσω πανδημίας. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% των πωλήσεων της Apple πραγματοποιείται πια εκτός των Η.Π.Α.

Γιατί όμως η Apple θα καθυστερήσει την κυκλοφορία της νέας της ναυαρχίδας -αντί για τέλη Σεπτεμβρίου, μέσα ή τέλη Οκτωβρίου- τη στιγμή που δείχνει να είναι ενισχυμένη εμπορικά; Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, έγκυρες πηγές όμως αναφέρουν ότι η εταιρεία επεξεργάζεται έναν τρόπο ώστε τα νέα της μοντέλα να παραμένουν περισσότερα καθαρά και ως εκ τούτου όσο περισσότερο Covid-Free γίνεται. Στον καιρό της υγειονομικής κρίσης, λοιπόν, είναι λογικό ένας κολοσσός σαν την εταιρεία από το Κουπερτινό της Καλιφόρνιας να ζυγίζει όλες τις επιλογές.


κεντρική φωτογραφία © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto