Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο διάστημα σύμφωνα με τον Elon Musk

Θέλεις διακοπές στο διάστημα; Θα πληρώσεις αρκετά.

Μεταξύ όλων των υπόλοιπων φιλόδοξων σχεδίων του, ο Elon Musk έχει βάλει σε πρώτο πλάνο την υλοποίηση του διαστημικού τουρισμού και για να είμαστε δίκαιοι έχει κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση μέσω της SpaceX, που ήδη έχει πραγματοποιήσει δύο επιτυχημένες πτήσεις σε συνεργασία με τη NASA.

Λίγα χρόνια πριν, ο Νοτιοαφρικανός entrepreneur μιλούσε με ενθουσιασμό για τη γοητεία που του ασκεί το διάστημα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Πλέον, δεν θέλει να περιοριστεί στο να μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αλλά και τουρίστες εκεί έξω. Πώς θα καταφέρει κάτι τέτοιο; Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αλλά πιθανότατα διαθέτει κάποιο σχέδιο που μπορεί να λειτουργήσει. 

Αυτή τη φορά, ο Musk αποκάλυψε μέσω Twitter πως οι μελλοντικές τουριστικές πτήσεις στο διάστημα θα είναι αρκετά κοστοβόρες και ως εκ τούτου το εισιτήριο για κάθε επιβάτη δεν μπορεί να κοστίζει λιγότερα από $1.500.000. Μάλιστα, ανέφερε πως μόνο τα καύσιμα του αεροσκάφους κοστίζουν $500.000. Πρόθεση του βέβαια είναι να τα κάνει πιο προσιτά στο απώτερο μέλλον αλλά και πάλι θα κοστίζουν αρκετά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης