Το 2024 ίσως υπάρχουν ξενοδοχεία στο διάστημα

Το AxStation Space Hotel είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα projects όλων των εποχών.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 15 Ιανουαρίου 2021

Προφανέστατα έχεις ακούσει για τα φιλόδοξα πλάνα αρκετών εταιρειών σχετικά με τον διαστημικό τουρισμό. Μάλιστα, κάποιες εξ' αυτών σκοπεύουν να προχωρήσουν το όλο πράγμα και μερικά βήματα πιο μακριά, εγκαινιάζοντας ακόμη και κάποια αρκετά καινοτόμα concepts όπως η διοργάνωση αγώνων ταχύτητας στη Σελήνη

Άλλα από αυτά τα σχέδια ακούγονται εφικτά, άλλα δεν δείχνουν προς το παρόν πάντα να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. 

Η καλύτερη θέα του Σύμπαντος

Θα μπορούσες όμως να φανταστείς ένα ξενοδοχείο εκεί έξω; Ένα μέρος όπου από το παράθυρό του θα έβλεπες την καλύτερη θέα της Γης - κυριολεκτικά;

Το 2024 ίσως υπάρχουν ξενοδοχεία στο διάστημαAxiom Space

Κάτι τέτοιο φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει η εταιρεία Axiom Space, που έχει στα σκαριά ένα ξενοδοχειακό project -το AxStation Space Hotel- που θα συνδεθεί το 2024,αν όλα ασφαλώς κυλήσουν σύμφωνα με το πλάνο, με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μία επένδυση που θα κοστίσει συνολικά 2 δισ. δολάρια.

Η γενικότερη εγκατάσταση θα περιλαμβάνει εργαστήρια, χώρους παραγωγής, παρατηρητήριο, δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, με απώτερο στόχο στο άμεσο μέλλον να αποκολληθεί από τον ISS και να γίνει το πρώτο ξενοδοχείο της ιστορίας θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Πεντάστερο στα αστέρια

Μπορούμε όμως όντως να φτάσουμε μέχρι εκεί; Η ιδέα είναι να φτιαχτεί ένα μέρος που θα μπορεί να φιλοξενεί τόσο τουρίστες όσο και ερευνητές, σε ένα περιβάλλον πρακτικό και ταυτόχρονα κομψό.

Οι εσωτερικοί χώροι θα σχεδιαστούν και θα εξοπλιστούν από τον designer Philippe Starck, ο οποίος μεταξύ άλλων θα προσαρμόσει στα δωμάτια -ή πιο ορθά- στις καμπίνες ειδικό LED φωτισμό που θα προσαρμόζεται αναλόγως συνθηκών, μεγιστοποιώντας τη συνολική εμπειρία.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1Axiom Space

Η NASA φέρεται να έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για την εκκίνηση του project ενώ οι πληροφορίες από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού αναφέρουν πως θα υπάρξει και ένα είδος συνεργασίας με την Space X του Elon Musk.

Τα πρώτα τεστ αναμένονται ακόμη και μέχρι το τέλος του 2021 και, ποιος ξέρει, ίσως σύντομα κάποιοι απολαμβάνουν πρωινό με θέα την Υδρόγειο, πέρα από τους αστροναύτες και τους κοσμοναύτες.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η προπόνηση που κρατά φέτες τον Tom Cruise στα 58

Ο Tom Cruise ακολουθεί ένα σκληρό πρόγραμμα προπόνησης που του επιτρέπει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες δράσης λίγο πριν από τα εξήντα.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Η ιστορία της Ferrari

Όλα όσα έχτισαν τον μύθο του εμβληματικού ιταλικού brand.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί είναι τόσο αργό το ίντερνετ στην Ελλάδα

Και πώς αυτό μπορεί να γίνει πιο γρήγορο.

Tο νέο Ηοnda HR-Ve:HEV επαναπροσδιορίζει τη φιλοσοφία του

Ένα ελκυστικό μείγμα ξεχωριστής σχεδίασης, εξαιρετικής αποδοτικότητας και βέλτιστης πρακτικότητας

Netflix χωρίς ίντερνετ

Είσαι σίγουρος ότι δεν εξαντλείς όλα σου τα δεδομένα βλέποντας ταινίες και σειρές online;

Γραφει Νικη Κοντομηνα