Το 2024 ίσως υπάρχουν ξενοδοχεία στο διάστημα

Το AxStation Space Hotel είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα projects όλων των εποχών.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 15 Ιανουαρίου 2021

Προφανέστατα έχεις ακούσει για τα φιλόδοξα πλάνα αρκετών εταιρειών σχετικά με τον διαστημικό τουρισμό. Μάλιστα, κάποιες εξ' αυτών σκοπεύουν να προχωρήσουν το όλο πράγμα και μερικά βήματα πιο μακριά, εγκαινιάζοντας ακόμη και κάποια αρκετά καινοτόμα concepts όπως η διοργάνωση αγώνων ταχύτητας στη Σελήνη

Άλλα από αυτά τα σχέδια ακούγονται εφικτά, άλλα δεν δείχνουν προς το παρόν πάντα να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. 

Η καλύτερη θέα του Σύμπαντος

Θα μπορούσες όμως να φανταστείς ένα ξενοδοχείο εκεί έξω; Ένα μέρος όπου από το παράθυρό του θα έβλεπες την καλύτερη θέα της Γης - κυριολεκτικά;

Το 2024 ίσως υπάρχουν ξενοδοχεία στο διάστημαAxiom Space

Κάτι τέτοιο φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει η εταιρεία Axiom Space, που έχει στα σκαριά ένα ξενοδοχειακό project -το AxStation Space Hotel- που θα συνδεθεί το 2024,αν όλα ασφαλώς κυλήσουν σύμφωνα με το πλάνο, με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μία επένδυση που θα κοστίσει συνολικά 2 δισ. δολάρια.

Η γενικότερη εγκατάσταση θα περιλαμβάνει εργαστήρια, χώρους παραγωγής, παρατηρητήριο, δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, με απώτερο στόχο στο άμεσο μέλλον να αποκολληθεί από τον ISS και να γίνει το πρώτο ξενοδοχείο της ιστορίας θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Πεντάστερο στα αστέρια

Μπορούμε όμως όντως να φτάσουμε μέχρι εκεί; Η ιδέα είναι να φτιαχτεί ένα μέρος που θα μπορεί να φιλοξενεί τόσο τουρίστες όσο και ερευνητές, σε ένα περιβάλλον πρακτικό και ταυτόχρονα κομψό.

Οι εσωτερικοί χώροι θα σχεδιαστούν και θα εξοπλιστούν από τον designer Philippe Starck, ο οποίος μεταξύ άλλων θα προσαρμόσει στα δωμάτια -ή πιο ορθά- στις καμπίνες ειδικό LED φωτισμό που θα προσαρμόζεται αναλόγως συνθηκών, μεγιστοποιώντας τη συνολική εμπειρία.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1Axiom Space

Η NASA φέρεται να έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για την εκκίνηση του project ενώ οι πληροφορίες από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού αναφέρουν πως θα υπάρξει και ένα είδος συνεργασίας με την Space X του Elon Musk.

Τα πρώτα τεστ αναμένονται ακόμη και μέχρι το τέλος του 2021 και, ποιος ξέρει, ίσως σύντομα κάποιοι απολαμβάνουν πρωινό με θέα την Υδρόγειο, πέρα από τους αστροναύτες και τους κοσμοναύτες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος