Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το iPad Mini

Εδώ ήδη υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που ήρθε για να mini.

Όπως πολλά πράγματα τον περασμένο χρόνο περίπου, έτσι και το iPad Mini θέλοντας και μη, κλείστηκε στο σπίτι. Δεδομένου του ότι το tablet της Apple μπορείς να το κρατάς στο ένα χέρι και να το χωρέσεις σε οποιαδήποτε χειραποσκευή, προφανώς είναι σα μην το εκμεταλλεύεσαι όσο του αξίζει όταν μένει στους 4 τοίχους.

Η νέα του εκδοχή στο μεταξύ, προς εκείνη την κατεύθυνση μας οδηγεί: Να μπορούμε να το παίρνουμε μαζί, όπως το iPhone. Για την ακρίβεια, το Mini επανεμφανίστηκε με έναν ολοκαίνουριο σχεδιασμό και μερικά νέα κόλπα για να το ερωτευθούμε ξανά. Βασικά είναι το iPad Pro αλλά πιο μικρό σε μέγεθος ή το iPhone 13, πιο μεγάλο. Όπου κι αν αποφασίσεις να το κατηγοριοποιήσεις, είναι υπέροχο, ειδικά για όποιον θέλει να βγει έξω και να δει περισσότερα από τον κόσμο στο κοντινό μέλλον, χωρίς να κουβαλήσει λαπτοπ.

Μία εμφάνιση-όνειρο

Ξέρω ότι αυτό είναι αυτονόητο να το αναφέρουμε, μιας και το λέει το ίδιο του το όνομα, αλλά αυτό είναι ένα πραγματικά μικρό tablet, σε τέτοιο βαθμό που θα το βγάλεις από τη συσκευασία του και θα σκεφτείς: "Αυτό είναι όλο;"  Όσον αφορά στις πραγματικές διαστάσεις του, το νέο iPad Mini είναι λίγο πιο κοντό και ελάχιστα πιο μεγάλο σε πάχος από πριν, αλλά η μεγάλη αλλαγή έγκειται στην 8,3 ιντσών οθόνη του. Πέρα από το ό,τι μεγάλωσε, αποτελεί την καλύτερη οθόνη που είχε ποτέ χάρη στην τεχνολογία Liquid Retina της Apple, η οποία προσφέρει καλύτερη ακρίβεια χρωμάτων, φωτεινότερα visuals και βελτιωμένες αντιανακλαστικές δυνατότητες.

Εάν δεν έχεις εξοικειωθεί ακόμη με τον επίπεδο επανασχεδιασμό του Mini με ανακυκλωμένο περίβλημα από αλουμίνιο, λογικά θα σου φαίνεται πιο ευκρινές και διασκεδαστικό, ειδικά αν επιλέξεις ένα από τα παστέλ μοντέλα, αλλά και αρκετά μικροσκοπικό. Επίσης, πλέον λειτουργεί με 5G, οπότε θα μπορείς να κατεβάσεις από οπουδήποτε θέλεις τη σειρά που θα παρακολουθήσεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. 

Ένα μειονέκτημα του Mini που προφανώς η Apple γνωρίζει (και συνεχίζει να στηρίζει εσκεμμένα) είναι ότι δε μπορείς να περάσεις πολλή ώρα πληκτρολογώντας στο Mini. Επίτηδες δεν έχει δημιουργήσει δικό της πληκτρολόγιο, οπότε ναι, δε μπορείς να γράψεις την ιστορία της ζωής σου με το iPad, αλλά όσον αφορά σε εφαρμογές όπως το Slack, το WhatsApp κλπ, είναι απολύτως λειτουργικό.

Μικρό αλλά θαυματουργό

Το Mini είναι εξαιρετικά πρακτικό για multitasking και meetings στο Zoom.  H κάμερα των 12MP είναι εκεί και κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις το Centre Stage της Apple για να βρεις κάποιο πιο επαγγελματικό κάδρο και φόντο για τις κλήσεις σου. Λειτουργούν αρκετά καλά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιφέρονται στο βάθος.

Επιπρόσθετα, όπως και στο προηγούμενο iPad Mini, υπάρχει η δυνατότητα σύζευξής του με ένα Apple Pencil για να σε βοηθήσει στη χρήση εφαρμογών όπως το Procreate. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, πρόκειται για το Gen 2  Pencil το οποίο είναι φτιαγμένο ειδικά για το Mini. 

Στο μεταξύ, για εξοικονόμηση χώρου, το κουμπί τροφοδοσίας και η ένταση του Mini έχουν μεταφερθεί στο πάνω μέρος του tablet. Το εν λόγω κουμπί λειτουργίας διαθέτει επίσης σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, καθώς δεν υπάρχει επιπλέον χώρος για αυτό στην οθόνη. Όσο και αν το Face ID είναι μία πιο βολική ρύθμιση, η εγκατάσταση εδώ είναι πάρα πολύ γρήγορη, όσο και η νέα θύρα USB-C που διαθέτει για ταχύτερη μεταφορά δεδομένων.

Μία Mini ετυμηγορία

Είναι δύσκολο να μην γοητευτείς από το iPad Mini της Apple και τον πρώτο ουσιαστικό επανασχεδιασμό της. Δεδομένου του ότι αυτό το tablet τα πάει εξαιρετικά εδώ και μία δεκαετία, ίσως αυτές οι αλλαγές να καθυστέρησαν περισσότερο από το κανονικό. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, επικαιροποίησαν τη συσκευή και παρότι δύσκολα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη σειρά των tablets της Apple, με αυτές το iPad Mini σίγουρα δικαιολογεί την ύπαρξή του.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης