Ο χρησμός του Jack Dorsey για το Bitcoin

Πάρα πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του κρυπτονομίσματος ο πρώην CEO του Twitter.

Γράφει: Esquire Editors 28 Δεκεμβρίου 2021

Ο Jack Dorsey, ο οποίος πρόσφατα αποσύρθηκε από τη θέση του CEO της Twitter για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της εταιρείας του ηλεκτρικών πληρωμών, προέβλεψε ότι το Bitcoin θα αντικαταστήσει εν τέλει το αμερικανικό δολάριο.

Το Bitcoin κάνει ράλι από την αρχή του έτους, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδας υποχώρησε χάνοντας περισσότερο από το 30% της αξίας του μέσα σε έναν μήνα. Η "βουτιά" του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο συμπαρέσυρε και το Ethereum, το οποίο σημείωσε πτώση της τάξης του 20% κατά την ίδια περίοδο. 

Ωστόσο, το Bitcoin ανέκαμψε μετά το tweet του Dorsey (πρόσθεσε 5% σε ένα 24ωρο μετά την πρόβλεψη του πρώην CEO της Twitter), ενώ ανοδικά κινήθηκαν το Ethereum και η αγορά κρυπτονομισμάτων εν γένει. 

Τα σχετικά tweets

Συγκεκριμένα, ο Dorsey, απαντώντας στη ράπερ Cardi B στο Twitter, που τον ρώτησε "Πιστεύεις ότι τα crypto θα αντικαταστήσουν το δολάριο;", είπε: "Ναι, το Bitcoin θα το αντικαταστήσει".

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, ο Dorsey αποσύρθηκε από την Twitter για να αφιερωθεί πλήρως στην εταιρεία του πληρωμών, που μετονομάστηκε πρόσφατα σε Block και η οποία περιλαμβάνει τη Square και την Cash App.

Ο Dorsey είναι ένθερμος θιασωτής του Bitcoin εδώ και χρόνια: συχνά –στις συνεντεύξεις του– τονίζει τις προοπτικές του δημοφιλέστερου ψηφιακού νομίσματος, ενώ τόσο στην Twitter όσο και στη Square ανέπτυξε υπηρεσίες που βασίζονται στο Βitcoin. Τον Dorsey διαδέχεται στη θέση του CEO της Twitter ο Parag Agrawal, πρώην –πλέον– επικεφαλής του Τμήματος Τεχνολογίας της εταιρείας, ο οποίος έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα project αποκεντρωμένης τεχνολογίας της Twitter. 

"Αν δεν ήμουν στη Square ή στο Twitter, θα εργαζόμουν πάνω στο Bitcoin", δήλωσε ο Dorsey μιλώντας σε ένα Συνέδριο που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Μαϊάμι, με θέμα το δημοφιλές crypto. Την ίδια περίοδο, δήλωσε πως "και οι δύο εταιρείες του θα συμβάλλουν στο μέλλον του Bitcoin".

Τον Αύγουστο, ο Dorsey έγραψε στο Twitter ότι "το Bitcoin θα ενώσει μια βαθιά διχασμένη χώρα" και "εντέλει τον κόσμο".

Μετά την πρόβλεψή του για το Βitcoin, ο Dorsey "συμμάχησε" με τον CEO της Tesla, Elon Musk, διακωμωδώντας την ιδέα ενός web3 που θα λειτουργεί με την τεχνολογία blockchain στην οποία βασίζεται ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων και το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει διάδοχο του web2 [σ.σ.: του διαδικτύου όπως το ξέρουμε σήμερα] με βάση τη Silicon Valley, όπου κυριάρχησαν οι Google, Facebook, Microsoft και Amazon.

H συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτούν δεύτερη ζωή

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποκτήσουν δεύτερη ζωή -ίσως και στο σπίτι σου- και δεν θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή.

Γραφει TopGear

Η αγάπη του Σταύρου Ξαρχάκου για τη μουσική δεν έχει όρια

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συγκινεί καθώς διήθυνε παιδιά που έπαιζαν μουσική σε ταβερνάκι της Σύρου.

H πολυτελής έπαυλη του Bruce Willis στα Turks & Caicos

Πού αποφάσισε να επενδύσει την περιουσία του o Bruce Willis, λίγο μετά την απόσυρσή του.

H BMW M4 GT4 συζητιέται πολύ, δικαίως

Οι εικόνες του νέου αγωνιστικού της BMW "κόβουν την ανάσα".

Γραφει TopGear