Νέο TikTok αλλά στο Facebook

Το Facebook δημιούργησε τον δικό του, επίσημο λογαριασμό στο TikTok και όλοι αναρωτιούνται γιατί.

Τι δουλειά έχει το Facebook στο TikTok; Μάλλον την ίδια με την αλεπού στο παζάρι. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη υπόθεση, μένει να επιβεβαιωθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πιο 'λαϊκό' μέσο κοινωνικής δικτύωσης απέκτησε τον δικό του λογαριασμό στο TikTok, που έχει ήδη συγκεντρώσει, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, 15.100 ακολούθους, παρότι δεν έχει αναρτήσει ούτε ένα δημόσιο βίντεο. Μήπως πρόκειται για τρολιά; Μάλλον όχι, καθώς έχει επαληθευθεί η αυθεντικότητα του λογαριασμού.

Ο λογαρισμός του Facebook στο TikTok

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες από τον σύμβουλο σε θέματα social media Matt Navarra και φέρει το μπλε τικάκι που επιβεβαιώνει το ότι είναι επαληθευμένος.

Το παράξενο 'μήνυμα' στο bio

Παρότι ο λογαριασμός δεν έχει περιεχόμενο, το bio του είναι λίγο περίεργο: 'Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πιο πολλά μαζί, παρά μόνοι', γράφει - κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Όσο για το link του στο bio; Αυτό οδηγεί στο Facebook app στο Google Play.

Νέο TikTok αλλά στο FacebookiStock

Γιατί το Facebook και όχι η Meta;

Κάτι άλλο που μας φαίνεται παράξενο είναι το γιατί να ανοίξει λογαριασμό το Facebook στο TikTok τη στιγμή που πλέον έχουμε περάσει στην εποχή της Meta.

> Διάβασε ακόμα: Ένα ghost restaurant που το λένε TikTok

Μάρκετινγκ και εταιρική επικοινωνία

'Τα brands χρησιμοποιούν μια ποικιλία καναλιών, συμπεριλαμβανομένων κάποιων από των δικών μας πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για να φτάσουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους στους ανθρώπους', δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Meta. 'Η εγκαθίδρυση της δικής μας παρουσίας και της καλλιέργειας μιας κοινότητας σε πλατφόρμες όπως το TikTok, δεν διαφέρει καθόλου απ' αυτό'.

Πιθανόν, λοιπόν, το Facebook να θέλει να εκμεταλλευτεί το TikTok ή τη διαφημιστική του πλατφόρμα για να επεκταθεί στη γενιά Z, μετά από την πρόσφατη 'κοιλιά' που έχει κάνει η μηναία ανάπτυξη χρηστών του και την πρώτη, στην ιστορία του, μείωση στους ενεργούς χρήστες ανά ημέρα.

Μήπως τσεκάρει φάτσα φόρα τον ανταγωνισμό;

Παρότι είναι αλήθεια ότι τα μεγάλα brands χρησιμοποιούν μια ποικιλία καναλιών για λόγους μάρκετινγκ και επικοινωνίας, είναι κάπως αστείο το να βλέπεις να σου σκάει μια διαφήμιση του Facebook στο TikTok, δεδομένου του ότι η πρώτη πλατφόρμα έχει συχνά αναφέρει τη δεύτερη ως τον κύριο ανταγωνιστή της.

> Διάβασε ακόμα: Πώς θα μοιάζουμε στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το Instagram

'Οι άνθρωποι έχουν πολλές επιλογές για το πού θα διοχετεύσουν τον χρόνο τους, ενώ apps όπως το TikTok γιγαντώνονται πολύ γρήγορα', έχει δηλώσει ο Zuckerberg, προσθέτοντας ότι 'το TikTok είναι ήδη ένας πολύ μεγάλος ανταγωνιστής και συνεχίζει να μεγαλώνει με όλο και πιο ταχύ ρυθμό'.

Η Meta δεν έχει ακόμη μοιραστεί επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα πλάνα της για το TikTok, συμπεριλαμβανομένου του τι είδους περιεχόμενο θα ανεβάζει ή το αν θα 'τρέχει' διαφημίσεις. Πάντως, αν όλα αυτά σου φαίνονται 'κουφά', να σε ενημερώσουμε ότι το Instagram έχει ήδη λογαριασμό στο TikTok και τρέχει διαφημίσεις.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.