Ένα ghost restaurant που το λένε TikTok

Ναι, καλά διάβασες: Το TikTok μπαίνει στον κόσμο της γεύσης, σερβίροντας τις πιο viral συνταγές του.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Ιανουαρίου 2022

Όση baked feta pasta έφτιαξες, έφτιαξες. Κι αυτό γιατί το TikTok αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του πολύ πιο μακριά από τα όσα βλέπεις στην οθόνη του κινητού σου, εγκαινιάζοντας το δικό του ghost restaurant (ή την υπηρεσία delivery φαγητού αν θέλεις να στο θέσουμε πιο απλά). 

Viral συνταγές από την οθόνη στο χώρο σου

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης συνεργάζεται με την Virtual Dining Concepts και ετοιμάζονται να σερβίρουν κάποιες από τις συνταγές που κέρδισαν μεγάλη δημοφιλία κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων (όχι όμως μόνο εκεί) όπως ο καφές dalgona, η baked feta pasta, το cloud bread, τα pesto eggs και το salmon rice bowl, μαζί με μπόλικες ακόμη comfort επιλογές.

> Διάβασε ακόμη: Οι τάσεις στον κόσμο της γεύσης για το 2022 και τα drink trends της νέας χρονιάς.

Η δράση του TikTok Ghost Kitchen θα ξεκινήσει από τον επόμενο Μάρτιο, εξυπηρετώντας αρχικά 300 τοποθεσίες στις ΗΠΑ, με άμεσο στόχο αυτές να επεκταθούν σε 1.000 μέχρι το φινάλε του 2022.

Αξίζει να αναφερθεί πως πίσω από την Virtual Dining Concepts βρίσκεται ο restaurateur Robert Earl, που ίσως έχεις ακουστά από τις δημοφιλείς αλυσίδες Planet Hollywood και Buca Di Beppo.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το TikTok θα διαθέσει μέρος των κερδών στους δημιουργούς των πιάτων του μενού καθώς σε προσπάθειες υποστήριξης μαγειρικών ταλέντων που έγιναν γνωστά μέσα από την εφαρμογή του. 

> Διάβασε ακόμη: Τα ουίσκι που θα μας απασχολήσουν σοβαρά το 2022

Παρόλα αυτά, εγείρεται ένας λογικός προβληματισμός για όλους τους foodies: Πρόκειται για viral συνταγές, που το νόημά τους βρίσκεται στο γεγονός πως είναι απλές και εύκολες, ώστε να μπορεί μέσω ενός σύντομου tutorial βίντεο κάποιος να τις φτιάξεις στο σπίτι και όχι για έτοιμα πιάτα, που έχουν πίσω τους συγκεκριμένες πρώτες ύλες και τεχνικές. Πού θέλω να καταλήξω; Πως ίσως όλο αυτό απομακρύνει ακόμη περισσότερο το κοινό -ή ένα μέρος αυτού- από τα κανονικά εστιατόρια, που τόσο το χρειάζονται αυτό το δύσκολο διάστημα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ένα γαστρονομικό all star game στην Καλντέρα

Η φετινή σεζόν στην εστιατορική Σαντορίνη εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα mix Κοπεγχάγης, Σαν Σεμπαστιάν και Παρισιού, με ελληνικές πρώτες ύλες και λουσμένη από τον ήλιο της χώρας μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Matzenta απολαμβάνεις την αυθεντική ιεροτελεστία του μεξικανικού φούρνου Barbacoa

Από την πολιτεία Hidalgo μέχρι τα Χανιά της Κρήτης μία ιστορία της κουζίνας των Μεξικανών γεμίζει το τραπέζι μας με την πιο αυθεντικά παραδοσιακή γαστρονομική τεχνική.

Η Λίνδος της Ρόδου μέσα από πέντε πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η Λίνδος είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός.

Ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί με φόντο την Καλντέρα

Στο εστιατόριο Ombra του πανέμορφου boutique hotel Esperas Santorini γευόμαστε signature πιάτα του Γκίκα Ξενάκη με θέα το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Γραφει Μπαμπης Δουκας