Ένα ghost restaurant που το λένε TikTok

Ναι, καλά διάβασες: Το TikTok μπαίνει στον κόσμο της γεύσης, σερβίροντας τις πιο viral συνταγές του.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Ιανουαρίου 2022

Όση baked feta pasta έφτιαξες, έφτιαξες. Κι αυτό γιατί το TikTok αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του πολύ πιο μακριά από τα όσα βλέπεις στην οθόνη του κινητού σου, εγκαινιάζοντας το δικό του ghost restaurant (ή την υπηρεσία delivery φαγητού αν θέλεις να στο θέσουμε πιο απλά). 

Viral συνταγές από την οθόνη στο χώρο σου

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης συνεργάζεται με την Virtual Dining Concepts και ετοιμάζονται να σερβίρουν κάποιες από τις συνταγές που κέρδισαν μεγάλη δημοφιλία κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων (όχι όμως μόνο εκεί) όπως ο καφές dalgona, η baked feta pasta, το cloud bread, τα pesto eggs και το salmon rice bowl, μαζί με μπόλικες ακόμη comfort επιλογές.

> Διάβασε ακόμη: Οι τάσεις στον κόσμο της γεύσης για το 2022 και τα drink trends της νέας χρονιάς.

Η δράση του TikTok Ghost Kitchen θα ξεκινήσει από τον επόμενο Μάρτιο, εξυπηρετώντας αρχικά 300 τοποθεσίες στις ΗΠΑ, με άμεσο στόχο αυτές να επεκταθούν σε 1.000 μέχρι το φινάλε του 2022.

Αξίζει να αναφερθεί πως πίσω από την Virtual Dining Concepts βρίσκεται ο restaurateur Robert Earl, που ίσως έχεις ακουστά από τις δημοφιλείς αλυσίδες Planet Hollywood και Buca Di Beppo.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το TikTok θα διαθέσει μέρος των κερδών στους δημιουργούς των πιάτων του μενού καθώς σε προσπάθειες υποστήριξης μαγειρικών ταλέντων που έγιναν γνωστά μέσα από την εφαρμογή του. 

> Διάβασε ακόμη: Τα ουίσκι που θα μας απασχολήσουν σοβαρά το 2022

Παρόλα αυτά, εγείρεται ένας λογικός προβληματισμός για όλους τους foodies: Πρόκειται για viral συνταγές, που το νόημά τους βρίσκεται στο γεγονός πως είναι απλές και εύκολες, ώστε να μπορεί μέσω ενός σύντομου tutorial βίντεο κάποιος να τις φτιάξεις στο σπίτι και όχι για έτοιμα πιάτα, που έχουν πίσω τους συγκεκριμένες πρώτες ύλες και τεχνικές. Πού θέλω να καταλήξω; Πως ίσως όλο αυτό απομακρύνει ακόμη περισσότερο το κοινό -ή ένα μέρος αυτού- από τα κανονικά εστιατόρια, που τόσο το χρειάζονται αυτό το δύσκολο διάστημα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας