Ο Elon Musk ετοιμάζεται να φτιάξει ρομπότ που μοιάζουν με άνθρωπο

Το μέλλον μας θα είναι γεμάτο δίποδες μηχανές σε τιμή ευκαιρίας.

Ο Elon Musk μάλλον φαίνεται ότι ξέρει ήδη πώς θα είναι το μέλλον μας, γι' αυτό και ποντάρει τα ζάρια του στα ανθρωποειδή ρομπότ. Σε ένα νέο του άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό China Cyberspace, αναφέρει ότι τα δίποδα ρομπότ αποτελούν ένα κομβικό σημείο στον στόχο που έχει βάλει για τη μεγιστοποίηση της χρήσης της τεχνολογίας η οποία θα αποδειχθεί χρήσιμη για το καλύτερο μέλλον μας.

Ο Musk, μάλιστα, παρομοιάζει τα έξυπνα και συνδεδεμένα σε δίκτυο ρομπότ που θα κινούνται πάνω σε ρόδες με τα σημερινά αυτοκίνητα (προφανώς σε επίπεδο εισροής στην καθημερινότητα), υπονοώντας ότι η ανακοίνωση της εταιρείας του για ένα ανθρωποειδές ρομπότ -το Tesla Bot ή Tesla Optimus, όπως είναι η πιο πρόσφατη ονομασία του- αποτελεί μόνο την αρχή για ένα μέλλον στο οποίο αυτά τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους σε δουλειές που έχουν να κάνουν με την επανάληψη και είναι βαρετές, ενώ θα μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ηλικιωμένων.

Γιατί τα ρομπότ της Tesla θα είναι δίποδα

Όσον αφορά το γιατί ο Musk επέλεξε να αναπτύξει ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους, ο ίδιος την έχει έτοιμη την απάντηση: "Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί δημιουργήσαμε αυτό το ρομπότ με πόδια. Επειδή η ανθρώπινη κοινωνία βασίζεται στη διαντίδραση με δίποδα ανθρωποειδή που έχουν δύο χέρια και δέκα δάχτυλα. Γι' αυτό, αν θέλουμε ένα ρομπότ να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του και να είναι ικανό να κάνει ό,τι κάνουν οι άνθρωποι, θα πρέπει να έχει περίπου το ίδιο μέγεθος, το ίδιο σχήμα και τις ίδιες δυνατότητες που έχει ένας άνθρωπος".

> Διάβασε ακόμα: Ποιος φοβάται τον Jack Dorsey;

Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα μία teaser φωτογραφία του Tesla Optimus κατά η διάρκεια ενός πρόσφατου meeting ανάμεσα στους μετόχους της, ενώ ο Musk ανακοίνωσε ότι ίσως να υπάρξει μέσα στον επόμενο μήνα ένα πρώτο δοκιμαστικό δείγμα του ρομπότ.

> Διάβασε ακόμα: Όταν ο Elon Musk υπέκυψε στη 'γοητεία' ενός παίκτη πόκερ

Προσεχώς λεπτομέρειες

Ο Musk πιστεύει ότι το δοκιμαστικό μοντέλο για το ανθρωποειδές ρομπότ του θα βγει μέσα στο 2022 και ελπίζει ότι η παραγωγή θα εντατικοποιηθεί μέσα σε μία δεκαετία, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώνεται και οι τομές θα πέφτουν, επιτρέποντας στους ανθρώπους, όπως λέει, να αγοράζουν ένα ρομπότ στους γονείς τους ως δώρο για τα γενέθλιά τους.

Παρότι αυτό το πάθος με τα ρομπότ μπορεί να φαίνεται κάπως απότομο, ο Musk είχε από τον Ιανουάριο δηλώσει ότι η πιο σημαντική ανάπτυξη προϊόντος που θα κάνει μέσα στο 2022 θα είναι αυτή του ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται στις 30 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Tesla AI Day #2.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.