Γιατί οι σεφ του Instagram και του TikTok ρίχνουν ξύλο στο φαγητό τους;

Γιατί τόση ένταση ρε παιδιά;

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 29 Σεπτεμβρίου 2022

Τι συμβαίνει τελευταία στα social media και όλοι έχουν τόσα νεύρα με τα φαγητά τους; Όχι δεν αναφέρομαι σε όσους έχουν παραγγείλει και δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ο λόγος γίνεται για τους επίδοξους σεφ του Instagram και του TikTok που ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους, έχουν επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο να κάνουν δελεαστικό το φαγητό τους. Χτυπώντας το!

Στην αρχή, παρατήρησα κυρίως πλάκες από μπριζόλες που έπεφταν ελεύθερα (σαν να έπεσαν από σκάλα) πάνω σε ξύλινες σανίδες κοπής. Μετά κοίταξα λίγο πιο προσεκτικά. Οι χυμοί πετιούνται σε σουρωτήρια. Φρούτα ξεφλουδίζονται σε απόσταση μιας εκατοστών από την κάμερα. Και τόσα ακόμη. Τα σύγχρονο κλιπ μαγειρικής στο Instagram ή στο TikTok είναι μια βίαιη κακοφωνία από γρήγορες κοπές, κοψίματα, σκισίματα, φυσαλίδες και χτυπήματα, που κορυφώνονται σε ένα υπέροχο τελικό προϊόν που μοιάζει να έρχεται από το πουθενά.

Μερικά παραδείγματα


 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by h woo (@hwoo.lee)


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lynja (@cookingwithlynja)

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Μήπως η σύνδεση βίντεο μαγειρικής με αυτόν τον τρόπο παρέχει κάποιο πλεονέκτημα παραγωγής; Γιατί τόσοι πολλοί διαδικτυακοί σεφ ακολουθούν το ίδιο μοτίβο; Δύσκολες ερωτήσεις. Φαίνεται όμως ότι τα κομμένα φαγητά από το πουθενά, πουλάνε. Έτσι κι αλλιώς όλα είναι ένα τρελό, ισότιμο παιχνίδι εντυπωσιασμού, όπου οι "πόντοι" (δευτερόλεπτα από το χρόνο μου) ανταμείβονται για οτιδήποτε αστείο, ελκυστικό ή δυνατό. Για σκέψου το.

Αν λοιπόν θες να παρακολουθήσει κάποιος το βίντεο μαγειρικής σου, πρέπει να σκεφτείς βασικά αν θα το έβλεπες εσύ ο ίδιος. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε δευτερόλεπτο που σπαταλάς, μπορεί να σε κάνει να πατήσεις το skip. Επειδή λοιπόν ο χρόνος είναι χρήμα, πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείς κάτι ενυπωσιακό σε σύντομο χρόνο. Και αν θες να γίνεις viral, μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να κάνεις το κρέας σου να πονά.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

H Apple παρουσίασε μια κομμένη κάλτσα ως θήκη για iPhone-δε φαντάζεστε πόσο τη χρεώνει

H Apple ξαναχτυπά με ένα αξεσουάρ που έχει γίνει viral πριν καν κυκλοφορήσει: το iPhone Pocket, μια θήκη που πολλοί στο διαδίκτυο παρομοιάζουν με… κομμένη κάλτσα, αλλά με τιμή που "τσουρουφλάει".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς ο Chuck Norris παραμένει τόσο fit στα 85 του

Στα 85 του, ο Chuck Norris δείχνει πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Με συνεχή άσκηση, πειθαρχία και σωστή προσέγγιση, παραμένει δυνατότερος από ποτέ.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Ο Cristiano Ronaldo επέστρεψε στην Αμερική μετά από 11 χρόνια-Η συνάντησή του με τον Donald Trump

Ο Cristiano Ronaldo παρευρέθηκε σε επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο μαζί με Donald Trump και Mohammed bin Salman, σε μια βραδιά γεμάτη πολιτικό και αθλητικό ενδιαφέρον.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Η 5λεπτη άσκηση για να σταματήσεις το ροχαλητό

Μάθε πώς μια απλή άσκηση 5 λεπτών μπορεί να μειώσει το ροχαλητό, να σταθεροποιήσει τους αεραγωγούς και να βελτιώσει τον ύπνο σου χωρίς CPAP ή ειδικές συσκευές.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Η νέα έκδοση του Google Gemini είναι εδώ-τι καινοτομίες φέρνει

Το Google Gemini επιστρέφει σε νέα εποχή: πιο έξυπνο, πιο γρήγορο και πιο ικανό από ποτέ. Η Google λανσάρει το Gemini 3 και υπόσχεται ένα AI που καταλαβαίνει, δημιουργεί και αποφασίζει με τρόπους που αλλάζουν το παιχνίδι.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόση πρωτεΐνη είναι too much για τον οργανισμό μας

Ο πλήρης οδηγός για την ιδανική πρόσληψη πρωτεΐνης: πραγματικές ανάγκες, όρια, κίνδυνοι από την υπερκατανάλωση και οι καλύτερες φυσικές πηγές για υγιή μυϊκή ανάπτυξη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες