
Γιατί οι σεφ του Instagram και του TikTok ρίχνουν ξύλο στο φαγητό τους;
Γιατί τόση ένταση ρε παιδιά;
Τι συμβαίνει τελευταία στα social media και όλοι έχουν τόσα νεύρα με τα φαγητά τους; Όχι δεν αναφέρομαι σε όσους έχουν παραγγείλει και δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ο λόγος γίνεται για τους επίδοξους σεφ του Instagram και του TikTok που ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους, έχουν επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο να κάνουν δελεαστικό το φαγητό τους. Χτυπώντας το!
Στην αρχή, παρατήρησα κυρίως πλάκες από μπριζόλες που έπεφταν ελεύθερα (σαν να έπεσαν από σκάλα) πάνω σε ξύλινες σανίδες κοπής. Μετά κοίταξα λίγο πιο προσεκτικά. Οι χυμοί πετιούνται σε σουρωτήρια. Φρούτα ξεφλουδίζονται σε απόσταση μιας εκατοστών από την κάμερα. Και τόσα ακόμη. Τα σύγχρονο κλιπ μαγειρικής στο Instagram ή στο TikTok είναι μια βίαιη κακοφωνία από γρήγορες κοπές, κοψίματα, σκισίματα, φυσαλίδες και χτυπήματα, που κορυφώνονται σε ένα υπέροχο τελικό προϊόν που μοιάζει να έρχεται από το πουθενά.
Μερικά παραδείγματα
Πώς φτάσαμε ως εδώ; Μήπως η σύνδεση βίντεο μαγειρικής με αυτόν τον τρόπο παρέχει κάποιο πλεονέκτημα παραγωγής; Γιατί τόσοι πολλοί διαδικτυακοί σεφ ακολουθούν το ίδιο μοτίβο; Δύσκολες ερωτήσεις. Φαίνεται όμως ότι τα κομμένα φαγητά από το πουθενά, πουλάνε. Έτσι κι αλλιώς όλα είναι ένα τρελό, ισότιμο παιχνίδι εντυπωσιασμού, όπου οι "πόντοι" (δευτερόλεπτα από το χρόνο μου) ανταμείβονται για οτιδήποτε αστείο, ελκυστικό ή δυνατό. Για σκέψου το.
Αν λοιπόν θες να παρακολουθήσει κάποιος το βίντεο μαγειρικής σου, πρέπει να σκεφτείς βασικά αν θα το έβλεπες εσύ ο ίδιος. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε δευτερόλεπτο που σπαταλάς, μπορεί να σε κάνει να πατήσεις το skip. Επειδή λοιπόν ο χρόνος είναι χρήμα, πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείς κάτι ενυπωσιακό σε σύντομο χρόνο. Και αν θες να γίνεις viral, μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να κάνεις το κρέας σου να πονά.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Δείτε την τέλεια παραλία με άμμο στην Αττική
Η τέλεια αμμουδιά υπάρχει στην Αττική και μάλιστα απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Χρυσή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και ηλιοβασίλεμα που θυμίζει νησί.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑν έχεις κινητό Android, μην χρησιμοποιείς αυτόν τον browser
Αυτός ο browser σε κινητό Android μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά συλλέγει τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων. Δες πώς να προστατευτείς με εναλλακτικούς browsers.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΟι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους
Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.
Γιατί η δύναμη στους πήχεις σου είναι μυστικό μακροζωΐας
Η δύναμη της λαβής είναι βασικός δείκτης υγείας και μακροζωίας. Μάθε πώς με απλές ασκήσεις για τους πήχεις μπορείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να μειώσεις κινδύνους.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςO Neymar κληρονόμησε 1 δισ. ευρώ από κάποιον Βραζιλιάνο που δεν είχε συναντήσει ποτέ
Ένας Βραζιλιάνος επιχειρηματίας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον Neymar φαίνεται πως άφησε σε εκείνον την περιουσία του. Η κληρονομιά αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΈχει φάει ξύλο και μαχαιριά, τον έχουν χτυπήσει αμάξι και λεωφορείο-ποιος πασίγνωστος ηθοποιός παραμένει ζωντανός
Για τους περισσότερους ηθοποιούς η δράση τελειώνει όταν κλείνουν οι κάμερες, για εκείνον όμως, συνεχίζεται και στην καθημερινότητά του. Κι ύστερα λένε για τις γάτες ότι είναι εφτάψυχες... Spoiler alert: Συμμετέχει στο cast του Wednesday.
Γραφει Νικη Κοντομηνα