Η Meta έπαθε Twitter και μάλλον ετοιμάζει απολύσεις

O Mark Zuckerberg στον δρόμο που χάραξε ο Elon Musk.

Η Meta σχεδιάζει σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν "χιλιάδες" εργαζόμενους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση δήλωσαν στην WSJ ότι οι απολύσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από την Τετάρτη. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Elon Musk με το Twitter δηλαδή, τώρα και ο Mark. 

> Διάβασε ακόμη: Ο Elon Musk ξεκίνησε το πάρτυ των απολύσεων στο Twitter

Η μαμά-εταιρεία του Facebook και του Instagram απασχολούσε πάνω από 87.000 υπαλλήλους τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου και αυτές οι "μεγάλης κλίμακας" απολύσεις αναμένεται να μειώσουν ένα σημαντικό μέρος των μελών του προσωπικού. Σύμφωνα με τη WSJ, οι απολύσεις θα μπορούσαν να πλήξουν τη Meta ακόμη πιο σκληρά και από τις μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας στο Twitter, οι οποίες επηρέασαν περίπου το ήμισυ του προσωπικού της εταιρείας που αριθμούσε 7.500 υπαλλήλους.

Ο ίδιος ο Zuckerberg είχε προειδοποιήσει

Τον Ιούνιο, ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Meta, Chris Cox, προειδοποίησε τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να "λειτουργούν άψογα σε ένα περιβάλλον βραδύτερης ανάπτυξης". Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, άρχισε να ανεβάζει τους τόνους για τους εργαζόμενους περίπου την ίδια εποχή, λέγοντας σε μια εσωτερική συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων που απέκτησε ο Alex Heath του The Verge ότι "υπάρχουν πιθανώς ένα σωρό άνθρωποι στην εταιρεία που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ". Ο Zuckerberg εφάρμοσε αργότερα ένα πάγωμα προσλήψεων τον Σεπτέμβριο και προειδοποίησε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να μειώσει τις θέσεις της στο εγγύς μέλλον.

Η Meta αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση, αλλά υπέδειξε στο The Verge τη δήλωση του Zuckerberg κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της εταιρείας τον περασμένο μήνα. "Το 2023, θα εστιάσουμε τις επενδύσεις μας σε έναν μικρό αριθμό αναπτυσσόμενων τομέων υψηλής προτεραιότητας", δήλωσε ο Zuckerberg . "Έτσι, αυτό σημαίνει ότι ορισμένες ομάδες θα αναπτυχθούν σημαντικά, αλλά οι περισσότερες ομάδες θα παραμείνουν αμετάβλητες ή θα συρρικνωθούν το επόμενο έτος. Συνολικά, αναμένουμε να τελειώσουμε το 2023 είτε με το ίδιο περίπου μέγεθος, είτε ακόμη και με έναν ελαφρώς μικρότερο οργανισμό από ό,τι είμαστε σήμερα".

Αν και ο Zuckerberg λέει ότι το Facebook έχει περισσότερους ενεργούς χρήστες από ποτέ, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το ακριβό στοίχημα της εταιρείας στο metaverse. Η Meta έχασε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο και συνολικά 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ενώ η μετοχή της εταιρείας πωλείται στη χαμηλότερη τιμή της από το 2016.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος