11.000 υπαλλήλους απολύει ο Zuckerberg στη Meta

Αυτή είναι η πρώτη φορά που απολύει εργαζομένους η Meta στη 18χρονη ιστορία της.

Γράφει: Esquire Editors 09 Νοεμβρίου 2022

Η Meta ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απολύει το 13% των εργαζομένων της, δηλαδή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, σε μία από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας φέτος, καθώς η μητρική εταιρεία του Facebook αντιμετωπίζει προβλήματα από την εκτίναξη των δαπανών και τις περικοπές των διαφημιστικών κονδυλίων από τις εταιρείες. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που απολύει εργαζομένους η Meta στη 18χρονη ιστορία της, ενώ το κύμα απολύσεων συμπληρώνουν αυτή την περίοδο το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Elon Musk και η Microsoft.

Το mea culpa του Zuckerberg

"Όχι μόνο το διαδικτυακό εμπόριο έχει επιστρέψει σε παλαιότερες τάσεις, αλλά η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η απώλεια διαφημίσεων οδήγησαν τα έσοδά μας πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεών μου", ανέφερε ο CEO της Meta σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους. "Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γι' αυτό", πρόσθεσε.

Ο Zuckerberg υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει πιο αποδοτική η εταιρεία ως προς τα κεφάλαια και δήλωσε ότι η Meta θα διοχετεύσει πόρους σε "τομείς ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας", όπως η μηχανή ανακάλυψης τεχνητής νοημοσύνης, οι διαφημίσεις και οι επιχειρηματικές πλατφόρμες, καθώς και στο metaverse. Η Meta θα καταβάλει αποζημίωση ίση με τον βασικό μισθό 16 εβδομάδων συν δύο επιπλέον εβδομάδων για κάθε έτος υπηρεσίας καθώς και όλα τα υπόλοιπα αδειών. 

Η Meta ανέφερε ότι σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις διακριτικές δαπάνες και να παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει χάσει άνω των 2/3 της αξίας της, προσθέτει περίπου 3% στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.