Τα πολυαναμενόμενα videogames για το 2023

Οι 5 καλύτερες αφίξεις στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών για φέτος.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 30 Ιανουαρίου 2023

Η χρονιά στο gaming ξεκίνησε για τα καλά και ήρθε η ώρα να αξιολογήσουμε τα πιο αναμενόμενα βιντεοπαιχνίδια του 2023 για PC, PS4, PS5, Xbox και Nintendo Switch. Το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη μεγάλες περιπέτειες, που ακόμη δεν έχουμε χορτάσει, ωστόσο, ως γνωστόν τίποτα δε μένει στάσιμο. Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τον Ιανουάριο λοιπόν, ήρθε η στιγμή να ρίξουμε μία ματιά στα 5 καλύτερα videogames που έρχονται φέτος. Πολλά από τα αυτά έχουν ήδη ημερομηνίες κυκλοφορίας, οπότε ελπίζουμε ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις και θα μπορούμε να τα δοκιμάσουμε κατά τη διάρκεια του έτους. 

Dead Space

Πρόκειται για το ριμέικ του πρώτου μέρους μιας από τις πιο αξιομνημόνευτες σειρές επιβίωσης όλων των εποχών. Αυτή η νέα έκδοση που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή, όχι μόνο αναβαθμίζει πλήρως γραφικά και ήχο, αλλά κατέφθασε επίσης με μια σειρά από νέες προσθήκες στο gameplay, οι οποίες όμως διατηρουν το πνεύμα του αρχικού παιχνιδιού ανέπαφο. Αναμφίβολα, είναι ένα από τα πρώτα σπουδαία παιχνίδια της χρονιάς.

  • Πότε: 27 Ιανουαρίου 
  • Πού: PC, PS5 και Xbox X Series X|S

Hogwarts Legacy

Το χρυσό όνειρο κάθε Potterhead. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τον δικό μας μαθητή και μια ιστορία για τους κινδύνους της αρχαίας μαγείας που θα μας βυθίσει στον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ όπως ποτέ άλλοτε. Η φήμη του προηγείται του ονόματός του τόσο, ώστε να είναι ήδη ένα από τα πιο περιζήτητα και προ-παραγγελμένα παιχνίδια στο Steam. Η έκδοση για PC, PS5 και Xbox X Series X|S θα φτάσει στις 10 Φεβρουαρίου, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 4 Απριλίου για να το απολαύσουμε στο PS4 και το Xbox One ή μέχρι τις 25 Ιουλίου για να το παίξουμε στο Nintendo Switch. 

  • Πότε: 10 Φεβρουαρίου
  • Πού: PC, PS5 και Xbox Series X|S

Star Wars Jedi Survivor



Εδώ έχουμε τη συνέχεια ενός από τα καλύτερα παιχνίδια Star Wars που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό. Σε αυτό το νέο μέρος, πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, ο Cal Kestis επιστρέφει και θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει από την επίθεση της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Το παιχνίδι έχει εμπλουτιστεί με πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως οι δυνάμεις Force για να σηκώνουμε τους εχθρούς στον αέρα και ικανότητες εξερεύνησης και η ενίσχυση κατά τη διάρκεια του άλματος για να φτάνουμε σε ακόμα πιο μακρινές περιοχές. 

  • Πότε: 17 Μαρτίου
  • Πού: PC, PS4, PS5 και Xbox Series X|S

Resident Evil 4

Ουσιαστικά είναι η επανέκδοση του κλασικού παιχνιδιού του 2005 που υπόσχεται να συνεχίσει την καλή δουλειά της Capcom. Φυσικά, θα έχει μια εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση με γραφικά που υπόσχονται να πάνε ένα βήμα παραπέρα από το Resident Evil Village. Σε επίπεδο παιχνιδιού, οι αρχικοί πυλώνες του θα διατηρηθούν, αλλά θα προστεθούν νέα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα να μπλοκάρουμε κάποιες επιθέσεις των αντιπάλων με το μαχαίρι μας. Επιπλέον, όλα θα έχουν έναν πιο σκοτεινό τόνο για να μας προσφέρουν μια πιο τρομακτική εμπειρία. 

  • Πότε: 24 Μαρτίου
  • Πού: PC, PS4, PS5 και Xbox X Series X|S


The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom είναι η συνέχεια μιας από τις σημαντικότερες ιστορίες στα χρονικά των videogames. Η Nintendo έφερε επανάσταση στα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου με το Breath of the Wild και ο πήχης έχει τεθεί τόσο ψηλά που θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να μας εκπλήξει όπως το παιχνίδι του 2017. Γνωρίζουμε ότι ο Link θα έχει νέες δυνάμεις, ότι θα μπορούμε να εξερευνήσουμε μια σειρά από πλωτά νησιά που περιφέρονται πάνω από το Hyrule και ότι θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αφήγηση. Από ό,τι φαίνεται, θα είναι ένα αξιόλογο παιχνίδι. 

  • Πότε: 12 Μαΐου
  • Πού: Nintendo Switch 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου