Η Apple παρουσιάζει τα πιο ισχυρά laptops στην ιστορία της

Η επόμενη γενιά MacBook Pro φέρνει ίσως τα καλύτερα laptops που φτιάχτηκαν ποτέ.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 20 Ιανουαρίου 2023

Στον πλανήτη Apple πολλοί πίστευαν ότι μετά την περυσινή άφιξη των "καλύτερων κινητών συσκευών στην ιστορία" τα πράγματα θα έμεναν για λίγο καιρό στάσιμα, αλλά διαψεύδονται πανηγυρικά. Ο τομέας που ασχολείται με τα laptops εδώ και καιρό ψαχνόταν για κάτι εντυπωσιακό και φαίνεται ότι τα νέα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών οδεύουν προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. 

Η πλήρης ανανέωση των MacBooks αποτέλεσε ένα λογικό και αναμενόμενο βήμα, μετά την ανακοίνωση της άφιξης του chip M2 για τα MacBook Air και MacBook Pro στο WWDC22. Ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί έκπληξη η τόσο μεγάλη βελτίωση τους. Πάνω απ' όλα λόγω των θεαματικών υποσχέσεων που έδωσε η εταιρεία με επικεφαλής τον Tim Cook κατά την παρουσίαση των δύο συσκευών που είναι εξοπλισμένες με τους νέους επεξεργαστές. 

MacBook Pro

Τα ισχυρότερα laptops της ιστορίας;

Σύμφωνα με την Apple, τα νέα MacBook Pro προσφέρουν εξαπλάσιες επιδόσεις από το ταχύτερο MacBook Pro με βάση την Intel και υποστήριξη έως και 96 GB ενοποιημένης μνήμης. Αυτή είναι πραγματικά πολλή μνήμη RAM. Επιπλέον, το νέο MacBook Pro 16 ιντσών έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 22 ώρες. 

Η Apple λέει ότι το M2 Pro είναι λειτουργικά δύο φορές ανώτερο από το M2 και σχεδόν 20% περισσότερο από το M1 Pro. Διαθέτει επίσης ενοποιημένο εύρος ζώνης μνήμης 200GB/s, διπλάσιο από το κανονικό M2. Όλη αυτή η ισχύς θα πρέπει να μεταφραστεί σε καλύτερες επιδόσεις σε εφαρμογές όπως το Adobe Photoshop και το Xcode. Η Apple ισχυρίζεται ότι το MacBook Pro με M2 Pro "είναι ικανό να επεξεργάζεται εικόνες στο Adobe Photoshop έως και 40% ταχύτερα από ότι με το M1 Pro και έως και 80% ταχύτερα από το MacBook Pro με επεξεργαστή Intel Core i9". 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Με λίγα λόγια, ότι έχουμε να κάνουμε με τους πιο ισχυρούς φορητούς υπολογιστές όλων των εποχών. Το μοντέλο M2 Pro θα κυκλοφορήσει με επεξεργαστή 12 πυρήνων, GPU έως 19 πυρήνων και ενοποιημένη μνήμη έως 32 GB, ενώ το M2 Max περιλαμβάνει έως 38 πυρήνες GPU και υποστήριξη έως 96 GB ενοποιημένης μνήμης.

M2 Pro

Το M2 Pro chip για το νέο MacBook Pro περιλαμβάνει μια CPU 10 ή 12 πυρήνων με έως και 8 πυρήνες υψηλής απόδοσης και 4 πυρήνες υψηλής απόδοσης για έως και 20% υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με το M1 Pro. Διαθέτει επίσης εύρος ζώνης ενοποιημένης μνήμης 200GB/s, διπλάσιο από αυτό του M2, και 32GB ενοποιημένης μνήμης. Υπάρχει επίσης μια GPU επόμενης γενιάς με έως και 19 πυρήνες, που υπόσχεται έως και 30% περισσότερες επιδόσεις γραφικών. 

M2 Pro

M2 Max 

Το chip M2 Max προχωράει ακόμη περισσότερο με μια πιο ισχυρή GPU με έως και 38 πυρήνες. Αυτό θα επιτρέψει 30% ταχύτερες επιδόσεις γραφικών σε σχέση με το M1 Max. Διαθέτει επίσης ρυθμό μετάδοσης ενοποιημένης μνήμης 400 GB/s (διπλάσιο από αυτόν του M2 Pro) και 96 GB ενοποιημένης μνήμης. Η Apple φαντάζεται ότι αυτό το chip θα χρησιμοποιείται για "εντατικούς" φόρτους εργασίας γραφικών.

Το chip M2 Max της Apple διαθέτει επεξεργαστή 12 πυρήνων (8 πυρήνες υψηλής απόδοσης και 4 πυρήνες υψηλής αποδοτικότητας) και οι επιδόσεις του είναι έως και 20% υψηλότερες από το M1 Max. Και έρχεται με διπλάσια επιτάχυνση ProRes για την επιτάχυνση της μετακωδικοποίησης και της αναπαραγωγής πολυμέσων.

MacBook Pro

Διάρκεια ζωής μπαταρίας MacBook Pro 2023

Εκτός από τους νέους επεξεργαστές, το σπουδαιότερο νέο χαρακτηριστικό του νέου MacBook Pro θα μπορούσε να είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το νέο MacBook Pro 14 ιντσών έχει δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών έως και 18 ώρες και ασύρματης περιήγησης στο διαδίκτυο έως και 12 ώρες. Και το μοντέλο 16 ιντσών έχει δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών έως και 22 ώρες και περιήγησης στο διαδίκτυο έως και 15 ώρες. Με λίγα λόγια πας στη Νέα Υόρκη και γυρνάς, χωρίς να χρειαστείς φορτιστή μαζί σου. 

Wi-Fi 6E και ενισχυμένο HDMI

Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν τη συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E, η οποία είναι έως και δύο φορές ταχύτερη από την προηγούμενη σύνδεση, και υποστήριξη για οθόνες 8K μέσω της θύρας HDMI. Η θύρα HDMI υποστηρίζει επίσης οθόνες 4K έως 240Hz. Οι υπόλοιπες θύρες είναι οι ίδιες με πριν, συμπεριλαμβανομένων τριών θυρών Thunderbolt 4, φόρτισης MagSafe και υποδοχής ακουστικών.

Τιμολόγηση και ημερομηνίες κυκλοφορίας 

Τα νέα μοντέλα MacBook Pro με M2 Pro και M2 Max είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από χθες 17 Ιανουαρίου στο apple.com/store και στην εφαρμογή Apple Store. Οι πελάτες θα αρχίσουν να τα παραλαμβάνουν και θα είναι διαθέσιμα στα Apple Retail Stores και στους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές της Apple από την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.

Το νέο MacBook Pro 14 ιντσών με M2 Pro θα είναι διαθέσιμο από 2.449 δολάρια (και πάνω), ενώ το MacBook Pro 16 ιντσών με M2 Pro αναμένεται να αγγίξει τα 3.049 δολάρια.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.