NBA All World, όπως Pokemon Go

Η Niantic και το NBA συνεργάζονται και φέρνουν το NBA All World στη... γειτονιά μας.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 26 Ιανουαρίου 2023

Όταν ο David Stern έλεγε στα '90s ότι θέλει να φέρει το NBA στα σπίτια όλου του πλανήτη, δε φανταζόμασταν ακριβώς αυτό που συμβαίνει από τις 24 Ιανουαρίου. Το NBA All World κυκλοφόρησε και αποτελεί τη νέα VR πρόταση από τη Niantic, τη δημιουργό του απίστευτα επιτυχημένου Pokémon GO. Πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι που αναπτύχθηκε από λάτρεις του μπάσκετ, οι οποίοι έχουν εργαστεί σε τίτλους όπως το NBA Live και το NBA Street της EA ή το ασυναγώνιστο NBA 2K. Με λίγα λόγια, έφεραν τους σταρ του NBA στη γειτονιά μας. 

Το NBA έρχεται στη γειτονιά μας

Η Niantic χρησιμοποιεί το σλόγκαν "η μαγεία του ΝΒΑ στη γειτονιά σας", αλλά η ιδέα είναι η ίδια με το Pokémon GO: Περπάτησε στους δρόμους της γειτονιάς ή της πόλης που μένεις τελοσπάντων για να βρεις παίκτες του ΝΒΑ και να τους προσθέσεις στην ομάδα σου. Αντί να πιάνεις δηλαδή τον Pikachu, να "τσακώνεις" τον Αντετοκούνμπο, τον LeBron ή τον Doncic.  

H εταιρεία γνωρίζει ότι το NBA είναι ένα παγκόσμιο εμπορικό σήμα με περισσότερους από 2,1 δισεκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και ότι, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η εκπροσώπηση είναι παγκόσμια. Άλλωστε τα τελευταία τέσσερα βραβεία MVP προέρχονται από την Ευρώπη (Jokic, Αντετοκούνμπο), ενώ στην κορυφαία μέχρι τώρα 5αδα της λίγκας, υπάρχουν παίκτες από πέντε διαφορετικές χώρες. 

Ο γεωγραφικός εντοπισμός θα είναι και πάλι το κλειδί για την όλη εμπειρία του παιχνιδιού. Περπατώντας στο δρόμο θα μπορούμε να βρούμε όχι μόνο άλλους παίκτες για να τους προκαλέσουμε σε διάφορα μίνι-παιχνίδια, αλλά και τους ίδιους τους αστέρες του NBA, τους οποίους θα μπορούμε να εντάξουμε στην ομάδα μας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε, να τους ανεβάσουμε επίπεδο (υποθέτω πως αναφέρεται στους μικρότερους σε ηλικία) έτσι ώστε να ανέβουμε στην κατάταξη.

Φυσικά, τα πραγματικά γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται διάσπαρτα στην εκάστοτε περιοχή θα μετατραπούν σε εικονικά κέντρα μπάσκετ, όπου θα εμφανίζονται οι πιο περιζήτητοι παίκτες και θα συγκεντρώνονται οι οπαδοί του παιχνιδιού και του NBA για να συναγωνιστούν. Αυτό ακούγεται ενδιαφέρον, δε συμφωνείς;

Η Niantic θέλει να κάνει την εμπειρία προσιτή σε όλους, οπότε μην περιμένεις μια προσομοίωση τύπου NBA 2K. Πρόκειται περισσότερο για μίνι-παιχνίδια, όπως διαγωνισμοί τριών πόντων, καρφωμάτων και αναμετρήσεις ένας εναντίον ενός. 

Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός στο μπάσκετ ή το ΝΒΑ, αλλά προφανώς οι φανατικοί φίλαθλοι θα απολαύσουν τη μεταγραφή του Doncic στην ομάδα τους πολύ περισσότερο από όσους δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το άθλημα. Το παιχνίδι, θα μας μεταφέρει επίσης σε μέρη όπου έχουν εμφανιστεί παίκτες του NBA, ώστε να τους προκαλούμε για να ενταχθούν στην ομάδα μας και στη συνέχεια να πηγαίνουμε σε πραγματικά γήπεδα για να προκαλέσουμε παίκτες από όλο τον κόσμο σε αγώνες 1 εναντίον 1. Φυσικά, πρόκειται για ένα δωρεάν παιχνίδι όπου οι μικροσυναλλαγές θα είναι η πραγματική πηγή εσόδων.

Η μπασκετική κουλτούρα θα αντικατοπτρίζεται επίσης σε λεπτομέρειες όπως soundtrack από καλλιτέχνες όπως ο T-Pain ή ο IDK, μεταξύ άλλων. Θα υπάρχουν επίσης πραγματικοί πρεσβευτές του παιχνιδιού που συμμετέχουν σε διάφορα trailers για το NBA All World. Προς το παρόν, έχουν υπογράψει ο Karl Anthony Towns από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, καθώς και οι Jordan Poole και Andrew Wiggins, από το Γκόλντεν Στέιτ. 

Το NBA All World έχει σίγουρα όλα τα φόντα για μια επιτυχία, ίσως όχι τόσο εντυπωσιακή όσο το Pokémon GO, αλλά μια εμπειρία που θα κρατήσει τους φίλους του μπάσκετ κολλημένους για τα επόμενα χρόνια. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου