Η πρώτη συνδρομητική έκδοση του ChatGPT

Έναντι 20 δολαρίων τον μήνα για premium χρήση μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του.

Γράφει: Esquire Editors 03 Φεβρουαρίου 2023

Η OpenAI εγκαινίασε το πρώτο συνδρομητικό πρόγραμμα για το ChatGPT, παρέχοντας το δημοφιλές "έξυπνο" εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για premium χρήση μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του.

Περί τίνος πρόκειται

Το νέο πρόγραμμα, που ονομάζεται ChatGPT Plus και ανακοινώθηκε μέσω ανάρτησης στο ιστολόγιο της εταιρείας την Τετάρτη, θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές έναντι 20 δολ./μηνιαίως. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του ChatGPT ακόμη και "σε περιόδους αιχμής", θα απολαμβάνουν ταχύτερους χρόνους απόκρισης από το λογισμικό και "κατά προτεραιότητα πρόσβαση σε νέες δυνατότητες και βελτιώσεις" του chatbot, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Σε πρώτη φάση, η συνδρομητική υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα υπάρχει λίστα αναμονής για τους ενδιαφερόμενους χρήστες.

Η OpenAI δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού. Η εταιρεία σημείωσε επίσης στην ανάρτησή της ότι αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μια λίστα αναμονής για το ChatGPT API (Διασύνδεση Προγραμματισμού Εφαρμογών) που αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο πρόεδρος της OpenAI Greg Brockman ζήτησε από τους χρήστες -μέσω του επίσημου server της εταιρείας στο Discord- να υποστηρίξουν τα συνδρομητικά σχέδια του ChatGPT. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι είδαν μια προσφορά τον Ιανουάριο για ένα pro tier έναντι 42 δολαρίων τον μήνα, η οποία υποσχόταν έγκαιρη και κατά προτεραιότητα πρόσβαση σε νέες λειτουργίες και μεγαλύτερη αξιοπιστία σε περίπτωση που η υπηρεσία, η οποία υπέστη επανειλημμένες διακοπές λόγω της υψηλής ζήτησης τις προηγούμενες εβδομάδες, έφτανε και πάλι στο όριο της χωρητικότητας.

Αφού η OpenAI λάνσαρε το ChatGPT στα τέλη Νοεμβρίου, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες κατέκλυσαν τον ιστότοπο του "έξυπνου" εργαλείου μέσα σε πέντε ημέρες, όπως ανακοίνωσε η OpenAI. Έκτοτε, οι κυκλοφορίες νέων προϊόντων και άλλες ανακοινώσεις εκδίδονται με πολύ γρήγορο ρυθμό από την εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, της οποίας ηγείται ο διευθύνων σύμβουλος Sam Altman.

Στα μέσα Ιανουαρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε πολυετή συνεργασία -ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων- με τη Microsoft, η οποία φέρεται να έφτασε στα 10 δισ. δολάρια με αποτίμηση 29 δισ. δολάρια. Έκτοτε η Microsoft ανακοίνωσε μια σειρά ενσωματώσεις προϊόντων για τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της, τα οποία οι ειδικοί του κλάδου θεωρούν ότι βραχυπρόθεσμα αποτελούν πρόκληση για τη δημοφιλία της Google σε προϊόντα όπως τα Docs.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η OpenAI ανακοίνωσε την ανάπτυξη ακόμη ενός προϊόντος, ενός "έξυπνου" εργαλείου που θα μπορούσε να ανιχνεύσει εάν ένα κείμενο έχει γραφεί από άνθρωπο ή από λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία σημείωσε ότι το νέο προϊόν είναι ένα project ακόμη εν εξελίξει, αφού είναι αναξιόπιστο για κείμενα μικρότερα των χαρακτήρων, αναγνωρίζοντας σωστά το κείμενο τεχνητής νοημοσύνης σε ποσοστό μόλις 26%, σύμφωνα με τις δικές της δοκιμές. Παράλληλα, κάλεσε εκπαιδευτικούς και άλλους κλάδους επαγγελματιών να προσφέρουν ανατροφοδότηση για τα αποτελέσματα του νέου εργαλείου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.