Κάπως έτσι μοιάζει μία εισβολή ζόμπι, σύμφωνα με το ChatGPT

Το ChatGPT έχει απεριόριστες δυνατότητες. Οκ, ας το χρησιμοποιήσουμε για να δούμε πως θα έμοιαζε μία εισβολή ζόμπι.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 13 Δεκεμβρίου 2023

Σου αρέσουν τα ζόμπι; Ήσουν εθισμένος και στις 11 σεζόν του The Walking Dead; Θέλεις να μάθεις διακαώς, πως θα έμοιαζε ένα δυστοπικό μέλλον γεμάτο ζόμπι, χωρίς να χρειαστεί να το ζήσεις; Τότε, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ευχαριστήσεις τον δημιουργό του ChatGPT για τις απεριόριστες δυνατότητές του που ναι, έκαναν πραγματικότητα (ντάξει, σχεδόν) και αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Με "όπλο" του την τεχνητή νοημοσύνη, το ChatGPT μοιράστηκε το όραμά του για μια πιθανή επιδημία ζόμπι: ένας θανατηφόρος ιός που δημιουργείται από ένα άγνωστο γεγονός, ίσως μια πειραματική μόλυνση ή ακόμη και μια υπερφυσική κατάρα. Αυτός ο ιός θα μεταμόρφωνε τους νεκρούς σε αναζωογονημένα και πεινασμένα πλάσματα.

Κάπως έτσι μοιάζει μία εισβολή ζόμπι, σύμφωνα με το ChatGPTEsquire Mexico/Getty

Η εξάπλωση θα ήταν δυνατή μέσω της επαφής με σωματικά υγρά, όπως αίμα και σάλιο, οδηγώντας σε σταδιακή κατάρρευση της κοινωνίας.

Μέσα στο χάος, οι επιζώντες θα αναγκάζονταν να αναζητούν καταφύγιο και να αγωνίζονται συνεχώς για την ύπαρξή τους. Η στρατηγική οξυδέρκεια και οι έξυπνες τακτικές θα ήταν κοινός τόπος σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Εν τω μεταξύ, η αναζήτηση μιας θεραπείας θα αποτελούσε μια συνεχή εμμονή για τους επιζώντες.

Ωστόσο, η προοπτική της τεχνητής νοημοσύνης συνάδει με την επικρατούσα αντίληψη ότι αυτό το σενάριο είναι σε μεγάλο βαθμό μία φαντασίωση που στερείται επιστημονικής βάσης. Αν και σαγηνευτικό σενάριο από άποψη ευρηματικότητας, η τεχνητή νοημοσύνη τονίζει ότι δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ρεαλιστική πιθανότητα. Μέσω αυτής της νοητικής άσκησης, βυθιζόμαστε σε μια εμπειρία που, αν και απίθανη, συνεχίζει να απελευθερώνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.