Το PlayStation 2 μας αφήνει μια για πάντα

Η Sony λέει οριστικό αντίο στην πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών και μαζί με το PlayStation 2 πεθαίνει μια ολόκληρη εποχή του gaming.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Σεπτεμβρίου 2018

Ενός λεπτού σιγή. Το PlayStation 2 πρόκειται να μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας καθώς η Sony αποφάσισε να τερματίσει και το τελευταίο πράγμα που το κρατούσε στη ζωή, κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Ο ιαπωνικός κολοσσός σταμάτησε πλέον τις επισκευές των κονσολών PS2. Οι κάτοχοί τους στην Ιαπωνία είχαν διορία έως τις 31 Αυγούστου να δηλώσουν αν χρειάζονται service και να τις αποστείλουν στο γνωστό ως PlayStation Clinic, στο Iwate της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Από εδώ και στο εξής όποιος αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα με την παλιά του παιχνιδομηχανή θα πρέπει να στραφεί σε άλλου είδους λύσεις. 

Το PlayStation 2, η παραγωγή του οποίου είχε σταματήσει από το 2013, κατάφερε να πουλήσει 150.000.000 αντίτυπα κατά τη διάρκεια της δόξας του, την ώρα που μέχρι στιγμής το PlayStation 3 βρίσκεται στα 83.800.000 και το PlayStation 4 μόλις τον περασμένο Ιούλιο ξεπέρασε τα 82.000.000. Και με το PlayStation 5 στον ορίζοντα, δύσκολα κάποια από τις προαναφερόμενες κονσόλες θα ξεπεράσει το PS2.

Το PlayStation 2 έκανε το ντεμπούτο του το 2000, όταν και εγκαινίασε μια νέα και επαναστατική εποχή στον κόσμο του gaming, καθώς έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδεθούν σε δίκτυα - κάτι που μοιάζει κάτι παραπάνω από αυτονόητο στις μέρες μας. 

Συνδέθηκε με τίτλους όπως τα Shadow of the Colossus, God Of War, Kingdom Hearts, Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Grand Theft Auto: San Andreas, Ratchet and Clank, The Simpsons: Hit & Run, Spider-Man αλλά κυρίως συνδέθηκε με την καρδιά κάθε πραγματικού gamer. 

RIP PS2, θα σε θυμόμαστε με αγάπη για πάντα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ