Όλοι θέλουν Airpods

Το 2016 το κοινό τα υποδέχτηκε με καχυποψία. Σήμερα, τα ασύρματα ακουστικά της Apple έχουν γίνει ένα must have gadget.

Βρίσκονται παντού και έχουν εξελιχθεί στο πιο στυλάτο όσο και εύχρηστο αξεσουάρ που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Τα wireless ακουστικά της Apple συναντώνται οπουδήποτε, με κάθε χρήστη iPhone να έχει ή να επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει ένα ζευγάρι. Στην περίπτωση των AirPods όμως δεν υπήρξε ποτέ "έρωτας με την πρώτη ματιά" - αντιθέτως, μόνο λίγοι δεν ήταν εκείνοι που είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους από τη στιγμή της εμφάνισής τους, τα Χριστούγεννα του 2016. Χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από δύο χρόνια για να εξελιχθούν σε ένα πραγματικά τεχνολογικό φαινόμενο. Η ιστορία τους ωστόσο ξεκινά πριν το 2016.

Οι ρίζες της προέλευσης των ασύρματων ακουστικών της Apple βρίσκονται στο 2011, όταν ο Jorge Fino (τότε Director of Design της αμερικανικής εταιρείας) σχεδίαζε στο Κουπερτίνο τα EarPods, έχοντας κάποια εναλλακτικά σχέδια για μία μελλοντική wireless χρήση τους. Η τεχνολογία της εποχής δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο, όμως η ίδια η Apple έψαχνε διαρκώς τρόπους για να υποστηρίξει το project. Μετά την εξαγορά της Beats και την κυκλοφορία του Apple Music, στα τέλη Ιουνίου του 2015, έγινε ένα σαφές άνοιγμα της εταιρείας προς τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας. Αλλά όχι μόνο σε αυτόν.

Όλοι θέλουν Airpods

Λίγους μήνες μετά το Apple Music, κατοχυρώθηκε το εμπορικό σήμα AirPods. Χρειάστηκε όμως ένας ακόμη χρόνος ώστε να βγει στην αγορά το επόμενο σπουδαίο gadget της εταιρείας. Στα τέλη του 2016, τα ασύρματα ακουστικά βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων, με τον τεχνολογικό κόσμο να μην τα υποδέχεται ακριβώς με ενθουσιασμό. Όπως είχε συμβεί και με το πρώτο iPhone δηλαδή. Το κοινό και οι δημοσιογράφοι απλά δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν την επανάσταση που ερχόταν, με την αρνητική τους άποψη να συμπληρώνεται από την (τσουχτερή είναι η αλήθεια) τιμή των €179.

Εκείνη την εποχή, το κοινό δεν είχε σε καμία περίπτωση συνηθίσει τη χρήση ασύρματων ακουστικών, πόσο μάλλον όταν αυτά συνοδευόταν από μία θήκη φόρτισης και δεν υπήρχε πουθενά καλώδιο. Στις ΗΠΑ, τα ασύρματα ακουστικά (γενικότερα) ξεκίνησαν γρήγορα να σημειώνουν εμπορική επιτυχία. Τα AirPods ήταν η βασικότερη αιτία.

Το λανσάρισμα των AirPods ήταν εξαιρετικά στοχευμένο, με έναν συγκεκριμένο συνδυασμό: Την απλότητα και την πρακτικότητα, τόσο σε χρήση όσο και σε αποθήκευση. Τα αποτελέσματα φάνηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς μέσα στο 2018 τριπλασιάστηκε η ζήτηση για το προϊόν, με τους λόγους αυτού του γεγονότος να μην εντοπίζονται μόνο σε τεχνολογικό επίπεδο. 

Το design τους συνέβαλε από την πλευρά του στη δημοφιλία που γνωρίζουν, όπως και οι sportsmen, πολιτικοί, ηθοποιοί, celebrities και influencers που τα χρησιμοποιούν: Από τον Jake Gyllenhaal και τον Chris Evans μέχρι τον Usain Bolt και τον Cristiano Ronaldo, τα AirPods βρίσκονται παντού, με τις εικόνες τους να συναντώνται όλο και περισσότερο στα social media. 

ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ AIRPODS 2

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που μέσα σε δύο χρόνια, το gadget εξελίχθηκε σχεδόν σε τεχνολογικό icon, με τους Millennials να είναι το ξεκάθαρο κοινωνικό group που υποστήριξε τη χρήση τους σε ευρύ επίπεδο. Με την κυκλοφορία των AirPods 2, ξεκινά ένα καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία της Apple. Ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει καθόλου αλλά έχει προστεθεί ένα σημαντικό feature: Η φόρτιση της θήκης ασύρματα. Ακόμη μία απόδειξη ότι το μέλλον δεν περιλαμβάνει καλώδια.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.