Volocopter, το ιπτάμενο ταξί του μέλλοντος είναι εδώ

Ένα φουτουριστικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Η τεχνολογία έχει σημειώσει άλματα προόδου και κάποια φουτουριστικά projects που μοιάζουν βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το Blade Runner ή "Το Πέμπτο Στοιχείο" έρχονται ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Το υβριδικό ιπτάμενο αυτοκίνητο της αμερικανο-ισραηλινής εταιρείας NFT, το αντίστοιχο concept που ετοιμάζει η Tesla ή ακόμη και το υποβρύχιο αμάξι της εταιρείας του Elon Musk είναι μόνο κάποιες από τις πειστικότερες αποδείξεις. Σε αυτά, έρχεται να προστεθεί και το ταξί του μέλλοντος, το Volocopter, που φημολογείται ότι θα βγει στην αγορά μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. 

Το συγκεκριμένο όχημα είναι μία από τις μεγάλες καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στο φεστιβάλ Greentech του Βερολίνου, το οποίο έχει ως απώτερο σκοπό να δείξει με ποιον τρόπο η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Στην ουσία, το Volocopter είναι ένα πανίσχυρο drone που μπορεί να ξεκινά τις πτήσεις του κάθετα και να προσγειώνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. "Είναι ένα 100% ασφαλές όχημα, που δεν χρειάζεται μάλιστα οδηγό/πιλότο και μπορεί να μεταφέρει επιβάτες. Λειτουργεί μάλιστα με με μπαταρίες, οι οποίες αντικαθίστανται πριν από κάθε πτήση" τονίζει μεταξύ άλλων ο Chief Technology Officer της κατασκευάστριας εταιρείας Jan-Hendrik Boelens.

Το Volocopter, όπως προκύπτει από τις δοκιμαστικές πτήσεις του πρωτότυπού του, μπορεί να κινηθεί με 100 χλμ/ώρα, έχει αυτονομία περίπου 30 χιλιομέτρων και αρχικά μεταφέρει μέχρι και δύο άτομα/πτήση. Είναι επίσης εξοπλισμένο με αλεξίπτωτα για την περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων και είναι ουσιαστικά αθόρυβο. Η μετακίνηση με αυτό θα είναι ασφαλώς πολύ πιο κοστοβόρα σε σχέση με ένα παραδοσιακό ταξί αλλά τουλάχιστον θα μπορεί κάποιος να αποφύγει την κίνηση. 

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης