Το dating service του Facebook είναι γεγονός

Σε τελείως διαφορετική λογική από το Tinder, ιδιαίτερα παρεμβατικό όμως, ακριβώς όπως συνηθίζει ο κολοσσός του Mark Zuckerberg.

Μετά από πολλούς μήνες δοκιμών, μεγάλης αναμονής αλλά και με τις φήμες να οργιάζουν, τελικά το dating service του Facebook είναι γεγονός στις Η.Π.Α αλλά και σε 18 ακόμα χώρες από το Βιετνάμ μέχρι την Ουρουγουάη. Η Ευρώπη έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει αδικημένη αφού θα πρέπει να περιμένει μέχρι τους πρώτους μήνες του 2020 για να λάβει μέρος στην ερωτική επανάσταση που έχουν σχεδιάσει ο Mark Zuckerberg και οι συνεργάτες του, μένοντας πιστοί στην αρχή του να προσφέρουν "δωρεάν" υπηρεσίες με αντάλλαγμα τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Τι διαφορές όμως παρουσιάζει αυτή η νέα εφαρμογή σε σχέση με το Tinder; Καταρχάς δεν πρόκειται για κάτι αυτόνομο αλλά για μία λειτουργία στα πλαίσια του Facebook app. Μάλιστα οι ιθύνοντες του τεχνολογικού κολοσσού έχουν φροντίσει να ξεκαθαρίσουν πως με κάποιον τρόπο τα δύο προφίλ δεν θα είναι αλληλένδετα. Φυσικά, την ίδια στιγμή αναιρούν τα ίδια τους τα λεγόμενα, αφού όπως διαβάζουμε το Dating Service αντλεί πληροφορίες από το προφίλ του Facebook (ενδιαφέροντα, παρουσία σε events και άλλα) έτσι ώστε να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο ιδανικό μας ταίρι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα stories που βοηθούν τον αλγόριθμο να μας γνωρίσει καλύτερα και να μας βοηθήσει στην αναζήτηση.

Το dating service του Facebook είναι γεγονός

Η βασική, λοιπόν, διαφορά είναι ότι το Dating Service του Zuck κινείται προς την κατεύθυνση του να βρουν οι χρήστες άτομα κατάλληλα για σχέση ενώ το Tinder παραμένει ο ναός των τυχαίων συνευρέσεων και ο πιο εύκολος δρόμος για one-night stand, αφού βασίζεται περισσότερο στην swipe λειτουργία που με τη σειρά της λειτουργεί κυρίως ενστικτώδως - σου αρέσει ή δε σου αρέσει η φωτογραφία κάποιας/κάποιου μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου.


Στην εποχή του sexting δεν είναι λίγο αστείο -ή και βαθιά συντηρητικό- να υπάρχει κατεύθυνση προς τις μόνιμες σχέσεις μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες;


Έτσι, κάποιοι θα μπορούσαν να δώσουν τα εύσημα στο Facebook για την προσπάθειά του να επενδύσει στις μόνιμες σχέσεις κι όχι στις "ξεπέτες", την ίδια όμως στιγμή εγείρονται δύο ερωτήματα: Στην εποχή του sexting δεν είναι λίγο αστείο -ή και βαθιά συντηρητικό- να υπάρχει τέτοια κατεύθυνση; Και, κυρίως, ο τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί και πάλι να παρουσιάσει ένα πιο ευγενές προσωπείο προς τα έξω όσο την ίδια στιγμή μπερδεύει ακόμη περισσότερο την αφήγηση για το πως και με ποιον τρόπο (δεν) θα χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα στοιχεία που συλλέγει με τρόπους που οι χρήστες δεν είναι ενήμεροι για αυτούς.

Secret Crush Facebook Service

Τέλος, μία ενδιαφέρουσα, αν και κάπως άβολη λειτουργία είναι το secret crush. Υπό κανονικές συνθήκες το Dating Service δεν συμπεριλαμβάνει κανέναν από τους φίλους και γνωστούς στις λίστες του. Οι χρήστες, όμως, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έως και 9 άτομα με τα οποία έχουν ένα secret crush. Στην ευτυχή περίπτωση που τα secret crushes ταιριάξουν οι χρήστες πηγαίνουν κατευθείαν στο chatroom. Στην αντίθετη περίπτωση απλά εκείνος που δεν ενδιαφέρεται λαμβάνει μία ειδοποίηση ότι κάποιος από τους φίλους/φίλες του έχει ένα secret crush μαζί του - και στη συνέχεια η άβολη αυτή ανάμνηση διαγράφεται.

Σε λίγους μήνες θα γνωρίζουμε αν το Tinder έχει λόγο να ανησυχεί ή αν το Facebook δεν θα τα καταφέρει στον δύσκολο και ανταγωνιστικό κόσμο του sexting και των ερωτικών σχέσεων μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.