Τα smartphones στα οποία δε θα δουλεύει το WhatsApp το 2020

Τι ακριβώς θα συμβεί σε κάποια κινητά τηλέφωνα από τον επόμενο Φεβρουάριο.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 13 Δεκεμβρίου 2019

To WhatsApp θα πάψει να λειτουργεί σε κάποιες συγκεκριμένες συσκευές κινητών τηλεφώνων, ακριβώς όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με άλλες πλατφόρμες και smartphones. Από την 1η Φεβρουαρίου του 2020 λοιπόν, η εφαρμογή δεν θα υποστηρίζεται από τα λειτουργικά συστήματα iOS 8 και Android 2.3.7 ή πιο παλιές εκδόσεις τους. 

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων θα υποστηρίζει μόνο από συσκευές της Apple που "τρέχουν" με iOS 9 ή όλες τις υπόλοιπες που κάνουν το ίδιο με Android OS 4.0.3. Ασφαλώς, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και με όλες τις μεταγενέστερες εκδόσεις αυτών, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς. Η WhatsApp Inc., δηλαδή το αρμόδιο τμήμα του Facebook στο οποίο ανήκει πια, ανακοίνωσε ότι λόγω του τερματισμού της εφαρμογής, μπορεί να επηρεαστούν και κάποιες άλλες λειτουργίες ή apps που σχετίζονται με αυτή, μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2019. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς το WhatsApp έπαψε να υποστηρίζεται από iPhones με iOS 7 τον Ιανουάριο του 2019 και λίγο νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2017, είχε απενεργοποιηθεί στα Nokia S40 και S60, και στα BlackBerries OS και 10.

Οποιοσδήποτε έχει αμφιβολίες για το αν το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου του υποστηρίζει την εφαρμογή, μπορεί να ανατρέξει στην οθόνη των ρυθμίσεων της συσκευής του και να το ελέγξει ή απλά να προβεί στις απαραίτητες αναβαθμίσεις, αν αυτές ασφαλώς είναι διαθέσιμες για το κινητό του. 


Διάβασε ακόμη για το πώς η Google φέρνει τη νέα εποχή του AR, ποια είναι τις καλύτερες εφαρμογές της Apple για το 2019, κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις υπολογιστή και γιατί το Instagram παραμένει το κορυφαίο dating app.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Google και Facebook δεν αποτελούν πια dream jobs

Η ετήσια έκθεση του Glassdoor καταρρίπτει έναν μύθο: Η εργασιακή Εδέμ της Σίλικον Βάλεϊ είναι παρελθόν.

Η Accusonus αλλάζει τα δεδομένα στον ψηφιακό ήχο

Σε μόλις έξι χρόνια αυτή η startup κατάφερε να φτάσει στα πιο διάσημα μουσικά studios. Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, μας αποκάλυψε τον τρόπο.