Ο τρόπος για να βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση το μυαλό σου

Ο υγιής νους και ο ρόλος των νοοτροπικών συμπληρωμάτων σε αυτό.

Γράφει: Esquire Editors 08 Φεβρουαρίου 2021

Έχεις ακούσει ποτέ τη λέξη νοοτροπικό; Είναι σύνθετη, με ρίζες στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Τα συνθετικά της είναι οι λέξεις νους (μυαλό) και τρέπω (γυρίζω). Κοινώς, σχετίζεται με τον τρόπο που 'γυρίζει', ή πιο ορθά, λειτουργεί το μυαλό σου. Κάπου εδώ μπαίνουν στην κουβέντα και τα νοοτροπικά, που μπορεί να είναι φάρμακα, συμπληρώματα, βότανα ή άλλη ουσία που βελτιώνει την πνευματική απόδοση και ενισχύει τη διαύγειά σου.

Στηρίζουν τη γνωστική υγεία -ειδικότερα τη μνήμη, την εστίαση και τη δημιουργικότητα- και βοηθούν σε αρκετές ακόμη λειτουργίες του εγκεφάλου.

Ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους του είδους είναι το συμπλήρωμα διατροφής σε spray Atomic Nootropic. Περιέχει συστατικά που έχουν εντοπιστεί από έρευνες ότι συμβάλλουν στην γνωστική λειτουργία, ιδιαίτερα στις λειτουργίες της μνήμης, της δημιουργικότητας και της γνώσης.

Ο τρόπος για να βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση το μυαλό σου

Κάποια από τα συστατικά προάγουν την ανάπτυξη νεύρων για την μαθησιακή απόδοση και ενισχύουν τα επίπεδα GABA σεροτινίνης και ντοπαμίνης. Κάποια άλλα συστατικά, βελτιώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο κάνοντας τον να λειτουργεί ταχύτερα ενισχύοντας τα κύματα άλφα. Υπάρχουν συστατικά που ενεργοποιούν μηχανισμούς που επηρεάζουν θετικά την μνήμη και τον ορίζοντα δημιουργίας ενώ επιβραδύνουν την γήρανσή του και αυξάνουν τα βασικά γάγγλια του.

Το προϊόν στοχεύει όσο το δυνατόν περισσότερες εγκεφαλικές οδούς και εγκεφαλικές λειτουργίες, μεγιστοποιώντας τη γνωστική απόδοση σε πολλές διαφορετικές πτυχές. Στοχεύει σε 6 εγκεφαλικές οδούς - ενέργεια, χημικές ουσίες εγκεφάλου, ροή αίματος, εγκεφαλικά κύματα, νευροπροστασία και νευροαναγέννηση.

Τα προϊόντα Atomic, χάρη στην ευρεσιτεχνία της Amhes Pharma κατάφεραν να φέρουν τις δοσολογίες όσο πιο κοντά γίνεται για τον καθένα ξεχωριστά, για πρώτη φορά παγκοσμίως, λόγω του μοναδικού σύστηματος προώθησης των συστατικών με ψεκασμό.

Info

bettervita.gr

 


Από: AskMen

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ιδέες για να γίνεις τουρίστας στην πόλη σου φέτος τον Δεκαπενταύγουστο

Πώς θα γίνεις τουρίστας στην Αθήνα αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο.

O Bertolt Brecht και η απολυτότητα της ανθρώπινης βλακείας

Μια ελεγεία πάνω στην ανθρώπινη βλακεία, από τον σπουδαίο Γερμανό δραματουργό που απεβίωσε σαν σημερα το 1956.

O Walter Rohrl διαλέγει τις 5 καλύτερες ράλι Porsche

O θρύλος των αγώνων ράλι, Walter Rohrl, μας "πάει βόλτα" σε κακοτράχαλες διαδρομές με τις αγαπημένες του ράλι Porsche.

Γραφει TopGear

3 ασκήσεις για τους πλάγιους κοιλιακούς

Φτιάξε το τέλειο V στον κορμό σου, εστιάζοντας στους τρεις πλάγιους κοιλιακούς μυς: έσω λοξός, έξω λοξός και εγκάρσιος κοιλιακός.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ιθάκη, πέρα από το μύθο

Το νησί του Ιονίου αποδεικνύει ότι είναι ωραίο το ταξίδι αλλά ακόμη ωραιότερος ο προορισμός.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Ελληνικό ο ψηλότερος πράσινος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο

Το Riviera Tower θα έχει ύψος 200 μέτρων, 50 ορόφους και 180 διαμερίσματα.