Γιατί είναι καλύτερο να περπατάς όταν βρέχει

Έπιασε βροχή και θες να μείνεις όσο πιο στεγνός γίνεται. Τι κάνεις, τρέχεις ή προχωράς;

Γράφει: Γιάννης Σπανός 29 Ιανουαρίου 2022

Έχουν γραφτεί πολλά τραγούδια για τον χορό στη βροχή. Για το περπάτημα, όμως, μπορούμε να θυμηθούμε μόνο ένα, το Walking in the rain της Grace Jones. Για το τρέξιμο, κανένα. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το θέμα είναι να δούμε πώς μπορείς να μείνεις όσο πιο στεγνός γίνεται όταν βρέχει και είσαι έξω χωρίς ομπρέλα ή αδιάβροχο.

Περπάτημα Vs Τρέξιμο

Εκεί που αρχίζουν να πέφτουν της βροχής οι στάλες και να γίνονται σιγά σιγά καταρράκτες και αναρωτιέσαι μήπως σε λίγο αρχίσουν να πέφτουν και τίποτα πράσινες ή ροζ ακρίδες, λοιπόν, σου τα σκάει η εξής απορία. Τελικά, μήπως θα πρέπει να μπεις στο mood του "τρεχάτε ποδαράκια μου" και να το ρίξεις στο τρέξιμο για να μην βραχείς πάρα πολύ;

Σωστή η απορία σου. Αν κάνεις ένα σπριντ ίσως και να φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου και να μη βραχείς μέχρι το κόκαλο. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Εμείς την αυτή απορία την είχαμε και μας την έλυσε ένα βιντεάκι στο YouTube διάρκειας μόλις δύο λεπτών που σου παραθέτουμε. 

> Διάβασε ακόμα: Υβριδικό τρέξιμο για καύση λίπους και χάσιμο βάρους

Βροχή και σήμερα...

Βέβαια, η λύση του να παραμείνεις στεγνός δεν είναι ούτε το περπάτημα ούτε το τρέξιμο, κάτι κάπως επικίνδυνο γιατί μπορεί να φας και καμιά γλίστρα. Αν σε βρει μπόρα, ίσως πολύ απλά να είναι προτιμότερο το να πας να κάτσεις κάτω από το πρώτο υπόστεγο που θα βρεις ή και κάτω από καμιά μαρκίζα. 

> Διάβασε ακόμα: Το περπάτημα είναι πολύ καλύτερη άσκηση από ό,τι πίστευες

Τέλος, μπορείς να κυκλοφορείς πάντα με μία ομπρέλα μαζί σου, από αυτές τις compact που δεν πιάνουν πολύ χώρο στην τσάντα σου και είναι ελαφριές, οπότε δεν σε βαραίνουν. Αν δε είναι σε λευκό χρώμα, μπορείς να τη χρησιμοποιείς δύο σε ένα και ως παρασόλ, δηλαδή ομπρελίνο για τον ήλιο, πείτε μας πώς το λέτε εσείς εκεί γιατί ξεχάσαμε πώς το λέμε εμείς εδώ.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.