Ενέργεια όλη την ημέρα σε 6 βήματα

Γιατρός-σταρ του YouTube σου δείχνει τα tips που θα σε κάνουν πραγματική μπαταρία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θέλεις να έχεις ενέργεια όλη την ημέρα; Ο Βρετανός γιατρός, podcaster και YouTuber Ali Abdaal, ένας σωστός σταρ του YouTube με 2 εκατομμύρια followers, πρόσφατα ανέβασε στο κανάλι του ένα βίντεο με τίτλο Γιατί δεν κουράζομαι ποτέ. Σε αυτό αναλύει τα 6 tips που ακολουθεί ο ίδιος για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές του να έχει έναν καλό ύπνο το βράδυ, σιγουρεύοντας με αυτόν τον τρόπο το ότι θα ξυπνήσει και θα είναι ξεκούραστος, αλλά και ότι θα μείνει σε αυτό το mode καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ας τα δούμε κι εμείς αναλυτικά.

Μην παίρνεις το κινητό σου στο κρεβάτι

Θα το έχεις ακούσει και από άλλους. Ο ίδιος, αντί να χαζεύει στο κινητό του, το βάζει να φορτίζει στην άλλη άκρη του υπνοδωματίου του και διαβάζει για περίπου είκοσι λεπτά μέχρι να τον πάρει ο ύπνος. 

Ρύθμισε το βιολογικό σου ξυπνητήρι

Ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο και είναι ο πιο υγιής τρόπος για να ακούς τις ανάγκες του σώματός σου. Άλλωστε, αν χρησιμοποιείς το κινητό σου για ξυπνητήρι, όπως ο περισσότερος κόσμος, ακόμα και όταν το έχεις στην άλλη άκρη του δωματίου, μπορείς εύκολα να πεις στη Siri να το απενεργοποιήσει. Οπότε βιολογία-τεχνολογία, ίσως και 1-0 για όταν θέλεις να είσαι στην ώρα σου.

Πάρε σκούρες κουρτίνες

Ίσως το πιο αποτελεσματικό life hack που μπορεί να σου εξασφαλίσει έναν καλό και ποιοτικό ύπνο.

Ρύθμισε αλλιώς τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου σου

Η ιδανική θερμοκρασία για να κοιμάσαι σαν πουλάκι είναι οι 19 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή με λιγάκι ψύχρα, αλλά τέλεια για όταν η θερμοκρασία του σώματός σου ξεκινήσει να πέφτει κατά τη διάρκεια του ύπνου.

> Διάβασε ακόμα: Ένας οδηγός για καλύτερο ύπνο

Κόψε τον καφέ μετά τις 2

Φρόντισε να πίνεις τον τελευταίο σου καφέ πριν από τις 2 το μεσημέρι γιατί η καφεΐνη μένει στην κυκλοφορία του αίματός σου για πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζεσαι και μπορεί είτε να σε κρατήσει ξάγρυπνο είτε να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σου.

> Διάβασε ακόμα: 5 καλοί λόγοι για να ξεκινήσεις πρωινή γυμναστική

Κάνε το κόλπο των 2 λεπτών

Υπάρχει μία τεχνική που λέγεται ότι μπορεί να σε κάνει να κοιμηθείς μέσα σε 2 λεπτά. Ενώ είσαι ξάπλα στο κρεβάτι, προσπάθησε να χαλαρώσεις όλους τους μύες του προσώπου σου και στη συνέχεια όλους τους μύες των ποδιών σου. Αν στη συνέχεια δεν έχεις κοιμηθεί, όπως συνήθως συμβαίνει στον Δρ Abdaal, συνέχισε με τα χέρια, με τα δάχτυλα, με τους αγκώνες και με τους ώμους σου. Κι αφού χαλαρώσεις τα πάντα, εστίασε στην εισπνοή και την εκπνοή σου.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης