Πώς θα ρίξεις την κοιλιά σε 6 βήματα

Χάσε το λίπος γύρω από τη μέση σου ακολουθώντας έξι απλά και εύκολα εφαρμόσιμα βήματα.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 04 Φεβρουαρίου 2024

Σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε, στον οποίο δεν είναι τα πάντα όλα αγγελικά πλασμένα, οι μπύρες, τα ποτά και τα σουβλάκια που κατεβάζεις φαίνονται -και με το παραπάνω- στην περιφέρεια της μέσης σου. Ακόμα περισσότερο δε, αν η φύση της δουλειάς που κάνεις είναι καθιστική ή αν με την πανδημία, όπως οι περισσότεροι από εμάς, έχεις περιορίσει αρκετά την κίνησή σου. Το ότι δεν είσαι τόσο δραστήριος όσο θα ήθελες, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραδοθείς στην τάχαμου μοίρα σου. Κι αυτό γιατί μπορείς εύκολα να ρίξεις την (μπυρο ή μη) κοιλιά και να αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο υγιής. Ας δούμε το πώς μέσα από έξι βήματα.

Πώς θα ρίξεις την κοιλιά σε 6 βήματα iStock

Κάνε μικρές αλλαγές στη διατροφή σου

Το ότι θα μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις για να χάσεις βάρος, κάτι απαραίτητο, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να πεθάνεις της πείνας κι αυτό γιατί η πείνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα σε κάνει να ενδώσεις σε διατροφικούς πειρασμούς. Δίνε, λοιπόν, στον οργανισμό σου τα 'καύσιμα' που χρειάζεται με ποιοτικές τροφές όπως είναι τα δημητρικά ολικής άλεσης, το άπαχο κρέας και τα πράσινα λαχανικά.

Συνέχισε να σηκώνεις βάρη

Σίγουρα η αεροβική γυμναστική όπως το γρήγορο περπάτημα βοηθάει στο να κάψεις λίπος. Η προπόνηση με βάρη, όμως, είναι εξίσου σημαντική, μιας και κάνει τον μεταβολισμό σου να λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά για έως και 48 ώρες μετά την άσκηση.

MAN WITH FACE MASK IN THE GYM iStock

Αντικατέστησε την μπύρα

Μια μπύρα περιέχει 180 θερμίδες ενώ μια βότκα με σόδα 64. Κάτι που κάνει διαφορά. Οπότε, αν θέλεις να συνεχίσεις να πίνεις το ποτό σου, επίλεξε ένα ελαφρύ και άσε τις μπύρες για μια στο τόσο.

Ξέφυγε από το πρόγραμμα διατροφής σου μία φορά την εβδομάδα

Σύμφωνα με τη θεωρία του 'cheat meal', το να αυξάνεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις μία φορά την εβδομάδα αποτρέπει το σώμα σου από το να συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, κάτι το οποίο μπορεί να έχει αντίκτυπο στον μεταβολισμό σου.

> Διάβασε ακόμα: Διατροφικές συμβουλές για να μην παίρνεις κιλά τρώγοντας έξω

Προσέτι, μιας και (σχεδόν) κανείς δεν μπορεί να κόψει μαχαίρι τη ζάχαρη, τους υδατάνθρακες ή το αλκοόλ, ένα προκάτ διατροφικό παραστράτημα μπορεί, παραδόξως, να σε κρατήσει πιστό στο πρόγραμμα διατροφής σου.

Χρησιμοποίησε τη δύναμη της Υψηλής Έντασης

Ο χρόνος που αφιερώνεις στην προπόνησή σου δεν είναι πάντα ανάλογος όσων κερδίζεις από αυτή. Δώσε, λοιπόν, βάση στα προγράμματα υψηλής έντασης διαλλειματικής προπόνησης - HIIT (High Intensity Interval Training) που μπορείς να βρεις με ένα κλικ εδώ.

Κοιμήσου καλά και κάνε διαλογισμό

Το να ακολουθήσεις αυτούς τους απλούς κανόνες που προηγήθηκαν θα σου είναι πολύ πιο δύσκολο αν δεν κοιμάσαι αρκετά. Μάλιστα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή περισσότερου σπλαχνικού λίπους.

FIT MAN SLEEPING iStock

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον ύπνο, το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι το να δημιουργήσεις μια ρουτίνα που θα επιτρέπει στο μυαλό σου να χαλαρώνει. Προσπάθησε να πέφτεις πάντα την ίδια ώρα στο κρεβάτι και απαγόρευσε στον εαυτό σου το να σκρολάρει στα social media ή να χαζεύει ταινίες ή σειρές από το laptop. Αντί αυτών, πιάσε ένα βιβλίο. Εναλλακτικά, μπορείς να στραφείς σε κάποιο από τα εσχάτως πολλά και πολύ δημοφιλή apps διαλογισμού.

Από: Esquire UK

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.