Ολική αρθροπλαστική ισχίου με την πλέον εξελιγμένη τεχνική

Όσα δεν ξέρατε για τη μέθοδο ASI, που μειώνει τις σοβαρές επιπλοκές όχι μόνο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από μια τέτοια επέμβαση.

Γράφει: Esquire Editors 27 Μαρτίου 2022

Μια από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις, η οποία ανακουφίζει οριστικά τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα, οστεονέκρωση, δυσπλασία ή κάταγμα του ισχίου είναι η ολική αρθροπλαστική του ισχίου, με την μέθοδο ASI (Anterior Supine Intermuscular) να αποτελεί την πλέον εξελιγμένη τεχνική.

Το κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου ASI

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Ιωάννης Τσαρούχας, εξηγεί: 'Το κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου ASI συγκριτικά με τις παλαιότερες τεχνικές έγκειται στο γεγονός ότι πραγματοποιείται με μια μικρή τομή στην πρόσθια επιφάνεια του ισχίου, ελαχιστοποιώντας την απώλεια αίματος και την ανάγκη για μετάγγιση. Αυτός ακριβώς ο ελάχιστος τραυματισμός της περιοχής και η ταχεία αποκατάσταση μετά την επέμβαση συμβάλλουν στην αποφυγή επιπλοκών όπως η θρόμβωση, η μεγάλη αιμορραγία, προβλήματα του αναπνευστικού, καθώς και η ανισοσκελία -η οποία δημιουργείται μετεγχειρητικά σε αρκετούς ασθενείς μετά την επέμβαση'.

Ολική αρθροπλαστική ισχίου με την πλέον εξελιγμένη τεχνικήiStock

Πώς αποφεύγεται και το πιο μικρό ρίσκο ανισοσκελίας

Ειδικά για την ανισοσκελία, ο Δρ. Τσαρούχας τονίζει: 'Πρόκειται για μια από τις πλέον "ενοχλητικές” επιπλοκές της ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου, η οποία ενδέχεται να δημιουργηθεί μετά την εμφύτευση της πρόθεσης. Αν και με τις πρόσθιες προσπελάσεις του ισχίου ελέγχεται καλύτερα το μήκος των σκελών, διεγχειρητικά, σε σχέση με τις πλάγιες και τις οπίσθιες, εν τούτοις σε αρκετούς ασθενείς παρατηρείται μετεγχειρητικά ανισοσκελία μεγαλύτερη του ενός εκατοστού'.

> Διάβασε ακόμα: Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αρχίσεις καλλισθενική γυμναστική

'Ωστόσο, πλέον, ακόμη και το πιο μικρό πιθανό ρίσκο αποφεύγεται και διορθώνεται μέσα στη χειρουργική αίθουσα, με τη χρήση ενός λογισμικού ηλεκτρονικού υπολογιστή που επιτρέπει την ακριβή μέτρηση της διαφοράς του μήκους των δυο κάτω άκρων μετά από ψηφιακή ακτινογραφία εξελιγμένης τεχνολογίας, που γίνεται κατά τη διάρκεια του χειρουργείου'.

> Διάβασε ακόμα: Περισσότερος ύπνος, καλύτερο τρέξιμο

'Η χρήση του νέου αυτού πρωτοκόλλου εξασφαλίζει την αποφυγή ανισοσκελίας, αλλά και την περαιτέρω μείωση της διάρκειας της επέμβασης, προς τεράστιο όφελος του πάσχοντος και για κάθε περίπτωση που αφορά στις Μεγάλες Αρθρώσεις, όσο σύμπλοκη κι αν είναι', εξηγεί ο ειδικός.

 


Ευχαριστούμε τον Δρ Ιωάννη Τσαρούχα, Χειρουργό Ορθοπαιδικό, Διδάκτωρα Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Ορθοπαιδικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.tsarouhasmd.gr).

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος