Κι αν ο Jeff Bezos μπορέσει να σταματήσει το γήρας;

Η Altos είναι η εταιρεία βιοτεχνολογίας που προσπαθεί να αναπτύξει την ανανέωση των ανθρώπινων κυττάρων.

Χρόνος και θάνατος. Κάποιοι τα αντιμετωπίζουν ως δύο φιλοσοφικά θέματα και ουσιώδη κομμάτια της ανθρώπινης ζωής (και όχι μόνο). Άλλοι πάλι, τα βλέπουν ως δύο προβλήματα, δύο εμπόδια της ύπαρξης που πρέπει να λυθούν και να νικηθούν. Στη δεύτερη κατηγορία, ανήκει ο Jeff Bezos.

Μάλιστα, ένα από τα πιο σημαντικά εργαστήρια που εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση - η αλλιώς εντολή εφόσον μιλάμε για τον Bezos- είναι η εταιρεία βιοτεχνολογίας Altos, η οποία δημιουργήθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και εδρεύει σε τρεις τοποθεσίες: Στην περιοχή Bay Area, στο Σαν Ντιέγκο και στο Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές (κυρίως από τη βρετανική εφημερίδα The Times) επισημαίνουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, είναι ο κύριος χρηματοδότης της.

>Διάβασε ακόμη: Τρία δισεκατομμύρια από τον Jeff Bezos για την ανθρώπινη αθανασία

Φυσικά, πολλά ερωτήματα προκύπτουν σε σχέση με το εν λόγω έργο, κυρίως δεοντολογικής φύσης. Ωστόσο, οι άμεσα εμπλεκόμενοι απάντησαν στις επικρίσεις με τον πιο ισορροπημένο τρόπο, διαψεύδοντας τις ψευδείς φήμες ή τις υπερβολές που κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου.

Η Altos και η πρωτοποριακή δράση της

"Η ιδέα πίσω από τις έρευνές μας δεν είναι ότι οι άνθρωποι ζουν 100 ή 1.000 χρόνια περισσότερο. Αν είμαστε σε θέση να παρατείνουμε τη ζωή χωρίς να βελτιώσουμε την ποιότητα αυτών των ετών, αυτό όχι μόνο θα ήταν ηθικά αμφισβητήσιμο, αλλά θα αναρωτιόμουν επίσης ποιον σκοπό θα εξυπηρετούσε", δήλωσε ο αναπτυξιακός βιολόγος Juan Carlos Izpisua. "Ο κύριος στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν υγιέστερη ζωή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να αντιστρέψουμε την ασθένεια σε πάσχοντες όλων των ηλικιών."

Και πρόσθεσε: "Είμαι πεπεισμένος ότι μέσα σε δύο δεκαετίες θα έχουμε εργαλεία που όχι μόνο θα αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα, αλλά θα μπορούν επίσης να προβλέπουν, να προλαμβάνουν και να θεραπεύουν τις ασθένειες και τη γήρανση μέσω της κυτταρικής ανανέωσης. Απώτερος στόχος μας είναι να βρούμε νέους τρόπους για να βοηθήσουμε τον καθένα να επιβραδύνει ή ακόμη και να αντιστρέψει τις διαδικασίες που οδηγούν σε ασθένειες".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.