Στην αθλητική διατροφή προτιμώνται τα αμύγδαλα ή το αμυγδαλοβούτυρο;

Μπορεί να σου φαίνεται παράλογο αλλά υπάρχουν αρκετές διαφορές στη διατροφική αξία των δύο προϊόντων.

Παρόλο που το βούτυρο αμυγδάλου παρασκευάζεται κυρίως από αμύγδαλα, υπάρχουν αρκετές διαφορές στη διατροφική αξία των δύο προϊόντων. Και αυτό γιατί το αμυγδαλοβούτυρο περιέχει σχεδόν πάντα πρόσθετα συστατικά, όπως λάδι, το οποίο βελτιώνει μεν την υφή του τελικού αποτελέσματός αλλά διαφοροποιεί δε τη διατροφική αξία του τελικού προϊόντος, συγκριτικά με τα ωμά ή ψημένα (ανάλατα) αμύγδαλα. Βέβαια, η διαφορά αυτή αν και μικρή είναι υπαρκτή για εκείνους που προσέχουν αυστηρά τη διατροφή τους ή κάνουν καθημερινή κατανάλωση. Ποια είναι, λοιπόν, η διαφορά στη διατροφική τους αξία;

Η συνέχεια στο Shape.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης