5 σίγουρα βήματα για να χάσεις λίπος και να χτίσεις κορμί

5 εύκολα tips που θα σου χρειαστούν για να επανέλθεις μετά τις γιορτές.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 16 Δεκεμβρίου 2023

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι ξέρουμε ότι αυτή είναι η περίοδος που δύσκολα λέει κανείς "όχι". Για τον ίδιο ακριβώς λόγο είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έτοιμη τη λύση στο πρόβλημα που κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψει. Φυσικά, η απάντηση είναι περίπλοκη. Υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο όταν θέλεις να αποκτήσεις ή να διατηρήσεις ένα γυμνασμένο σώμα. Αλλά για να σε βάλουμε στο σωστό δρόμο και να σε βοηθήσουμε να κάψεις λίπος στις προπονήσεις σου, έχουμε αναλύσει τη διαδικασία μέσω πέντε εύκολων tips.

Γυμνάσου το πρωί με άδειο στομάχι

Αν γνωρίζεις τον όρο "νηστικό cardio", τώρα είναι η ώρα να τον χρησιμοποιήσεις. Το ξύπνημα και η προπόνηση με άδειο στομάχι είναι το κλειδί για την καύση του λίπους και μπορεί να βοηθήσει στο λιώσιμο των κιλών, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physiology.

Μπες σε μουντ εξάντλησης υδατανθράκων

Η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων θα βοηθήσει σίγουρα στην απώλεια των κιλών. Για να το δοκιμάσεις, χρειάζεται να μειώσεις σταδιακά τη συνολική πρόσληψη υδατανθράκων κατά 25 γραμμάρια κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός μπορεί να εγκλιματιστεί καθώς λειτουργεί με λιγότερους ενώ χάνει βάρος.

Σήκωσε βάρη

Αν θες να δεις το λίπος σου να πέφτει πραγματικά, θα πρέπει να προπονηθείς με βάρη. Η άρση βαρών είναι μία βασική διαδικασία αν θες να κάψεις λίπος και σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity, είναι πιο αποτελεσματική για τη διατήρηση επίπεδης κοιλιάς από ό,τι το cardio.

Φάε περισσότερη πρασινάδα 

Ενώ τα φρούτα είναι υπέροχα, είναι επίσης γεμάτα ζάχαρη. Δίνοντας προτεραιότητα στην πρασινάδα στα γεύματά σου, θα λάβεις θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, ενώ παράλληλα θα μειώσεις τη ζάχαρη, τους υδατάνθρακες και τη συνολική πρόσληψη θερμίδων. 

Ανεφοδιασμός

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για να κάνεις τις προπονήσεις σου να μετράνε. Προγραμμάτισε την κατανάλωση λιγότερων υδατανθράκων μετά την προπόνηση για να αναπληρώσεις τα επίπεδα γλυκογόνου και να αποκαταστήσεις τα αποθέματα ενέργειάς σου για την επόμενη προπόνηση. Για να χτίσεις μύες, η πρωτεΐνη μετά την προπόνηση είναι απαραίτητη: Βοηθά στην αναδόμηση των μυών σου. Τα δε αμινοξέα της είναι τα δομικά στοιχεία των μυών και η πραγματική ανάπτυξη δε μπορεί να συμβεί αν δεν την τροφοδοτήσεις.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης