Αποχαιρετάμε τους αληθινούς κοιλιακούς και υποδεχόμαστε τους 'ψεύτικους'

Όλο και περισσότεροι άντρες πληρώνουν για να σμιλέψει τους κοιλιακούς τους ένας χειρουργός.

Στις μέρες μας, οι χειρουργικές επεμβάσεις για τη σμίλευση των κοιλιακών είναι συνηθισμένες, με τα sites των περισσότερων πλαστικών χειρουργών να έχουν ένα section ειδικά αφιερωμένο στους άντρες, με "κράχτη" τη φωτογραφία ενός μοντέλου χωρίς σωματικό λίπος και πολύ καθορισμένους κοιλιακούς. Ναι, six-pack θέλουν να έχουν όλοι, από τα κολεγιόπαιδα μέχρι τους celebrities, έστω κι αν αυτό είναι αποτέλεσμα κοιλιοπλαστικής.

Ψεύτικοι κοιλιακοί: Το πιο καλά κρυμμένο μυστικό του Χόλιγουντ

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό πλαστικό χειρούργο που στο πελατολόγιό του περιλαμβάνονται ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές, μοντέλα και πορνοστάρ, οι "ψεύτικοι" κοιλιακοί είναι "το πιο καλά κρυμμένο μυστικό του Χόλιγουντ", ενώ άλλοι έχουν αποκαλέσει τη συγκεκριμένη επέμβαση "αντρική εκδοχή της πλαστικής στήθους".

Οι ηθοποιοί, κατά κάποιους, μπαίνουν "δικαιολογημένα" στον πειρασμό, μιας και δεν είναι εύκολο να αποκτήσουν μόνο με σκληρή γυμναστική και αυστηρό πρόγραμμα διατροφής το σώμα που, ενδεχομένως, απαιτείται από αυτούς, για συγκεκριμένους ρόλους.

Άντρας με γυμνασμένο κορμό iStock

Γι' αυτό ίσως και να έχουμε φτάσει στο σημείο που, πλέον, υποπτευόμαστε πως σχεδόν όλοι οι πλούσιοι και διάσημοι έχουν αποκτήσει το six-pack τους με "δόλια μέσα".

Παραδείγματος χάρη, πριν από καιρό είχε ξεσπάσει ένα μίνι "Instaσκάνδαλο" όταν ο Drake είχε αναρτήσει μια φωτογραφία του στο Instagram (την οποία τη διέγραψε στη συνέχεια). Από κάτω, ο ντιτζέι Carnage είχε σχολιάσει, μάλλον για χαβαλέ, ότι το σώμα του είναι αποτέλεσμα κοιλιοπλαστικής που έκανε, τάχα μου (;), στην Κολομβία.

Δεν μπορούν να κάνουν όλοι κοιλιοπλαστική

Ο ιδανικός υποψήφιος για σμίλευση κοιλιακών με νυστέρι πρέπει να είναι ήδη γυμνασμένος, να έχει ΔΜΣ κάτω από 30, σφιχτό δέρμα, να μην παρουσιάζει συχνές αυξομειώσεις βάρους και να θέλει απλώς να απαλλαγεί από το τελευταίο στρώμα λίπους που έχει στην κοιλιά του. Επίσης, συχνά η χάραξη των "αυλακίων" στην κοιλιακή χώρα συνδυάζεται με τη μείωση των "πιασιμάτων" και τη διαμόρφωση του στέρνου.

Κάτι που πρέπει να γνωρίζει όποιος σκέφτεται να προχωρήσει είναι ο πόνος. Γι' αυτό, άλλωστε, μετά από την επέμβαση απαιτείται μία εβδομάδα αποχής από την εργασία και για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται η οδήγηση και το ντουζ. 

Κατά μία έννοια, πάντως, οι "ψεύτικοι" κοιλιακοί δεν είναι καθόλου ψεύτικοι. Είναι κανονικοί κοιλιακοί μύες. Το six-pack απλώς αναδύεται στην επιφάνεια μετά από την αφαίρεση του λίπους. Το είχες σκεφτεί ποτέ αυτό;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος