Κοιλιακοί από το μηδέν, μέχρι το καλοκαίρι

Κι όμως, υπάρχει ακόμη ελπίδα μέχρι το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ότι οι περισσότεροι νομίζουν και αν περίμενες μέχρι την τελευταία στιγμή για να αρχίσεις να φροντίζεις το σώμα σου, τώρα πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ. Φυσικά το πιο σωστό είναι να προετοιμάζεις τον εαυτό σου όλο το χρόνο για αυτήν την εποχή, αν ωστόσο δεν πρόλαβες και θες να σώσεις... οτιδήποτε αν σώζεται, τότε διαβάζεις τις σωστές γραμμές. Εδώ θα μάθεις για τις ασκήσεις που θα χρειαστείς, αν θες να φτιάξεις γράμμωση. 

Φυσικά, οι κοιλιακοί δεν είναι απαραίτητοι μόνο για λόγους αισθητικής. Κάθε κίνηση που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή περιλαμβάνει τον κορμό. Όταν σηκωνόμαστε, όταν καθόμαστε, όταν σηκώνουμε κάτι, ακόμη κι όταν απλά στεκόμαστε. Είναι ο κορμός μας και πρέπει να τον κάνουμε, όσο το δυνατό, πιο ισχυρό. Έτσι μειώνονται πολλές από τις κακουχίες της γήρανσης, όπως προφανώς οι πόνοι στη μέση. Ας επανέλθουμε τώρα στο θέμα μας. 

Υπάρχουν πολλοί τύποι ασκήσεων για τον κεντρικό κορμό μας, αλλά αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις ή ψάχνεις κάτι άμεσο για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο, τότε δεν έχεις παρά να ακούσεις τις συμβουλές της Sara Álvarez, συνιδρύτριας και δημιουργού της μεθόδου RETO48.

Αρκεί να τις ακολουθήσεις 2 ή 3 φορές την εβδομάδα και θα δεις σίγουρο αποτέλεσμα. Κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται για περίπου 45 δευτερόλεπτα, με 20 δευτερόλεπτα ξεκούρασης και τα σετ πρέπει να επαναλαμβάνονται από 3 έως 5 φορές.

Σανίδα

Η σανίδα είναι μια εξαιρετική άσκηση επειδή "αποφεύγει να πιέζει την πλάτη με στροφές και περιστροφές που περιλαμβάνουν άλλες ασκήσεις κοιλιακών και είναι επίσης μια από τις πιο ολοκληρωμένες". Για να την κάνεις σωστά, θα πρέπει να στηρίζεις το βάρος στους πήχεις και στις άκρες των δαχτύλων των ποδιών σου, ενώ συσπάται η κοιλιακή περιοχή και οι γλουτοί. Το ιδανικό είναι να μένεις στη στάση για 1 λεπτό. 

Sit-ups

Για τη σωστή τους εκτέλεση, πρέπει να "σηκώσεις ολόκληρο το άνω μέρος του σώματος χωρίς να χρησιμοποιείς στηρίγματα. Τα χέρια πρέπει να χρησιμοποιούνται για ισορροπία και να βοηθήσουν στην κίνηση.

Ανυψώσεις ποδιών

Με το πρόσωπο προς τα πάνω, με την πλάτη ίσια και τα χέρια τεντωμένα στο σώμα σου, θα πρέπει "να σηκώσεις και τα δύο πόδια όσο το δυνατόν περισσότερο και να τα κατεβάσεις δίχως να ακουμπήσεις το πάτωμα, κάνοντας αρκετές επαναλήψεις", λέει η Álvarez.

Κι από διατροφή;

Η διατροφή είναι επίσης σημαντική, και τουλάχιστον για αρχή απαιτείται η μείωση των απλών υδατανθράκων, ενώ πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις πρωτεΐνες και τους σύνθετους υδατάνθρακες (λαχανικά, βρώμη, καστανό ρύζι...). Συνίσταται επίσης η μείωση της πρόσληψης ψωμιού, η κατανάλωση άφθονου νερού και η κατανάλωση διαλυτών φυτικών ινών, όπως βρώμη ή ξηροί καρποί.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nostalgia alert: Το ιστορικό Μινιόν φωταγωγήθηκε

Κάποιοι από εμάς περιμέναμε πώς και πώς τα δώρα μας από το Μινιόν...

Πώς να πάρεις τα πάνω σου όταν όλα πάνε στραβά

Ποιο είναι τελικά το κλειδί για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι είναι πάλι αυτή η μάστιγα που λέγεται situationship

Όχι "friends with benefits" αλλά ούτε σχέση. Βασικά σχέση που όμως δεν είναι σχέση. It's complicated. Ορίστε;

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν το Matrix του Keanu Reeves είναι αληθινό;

Ένα βιβλίο επιχειρηματολογεί για την πιθανότητα τα πάντα γύρω μας να είναι μια τεχνητή κατασκευή και ίσως έχει την απάντηση.

Γραφει Γεωργια Πρεζα