Μάλλον πρέπει να σταματήσεις να παίρνεις το κινητό σου στην τουαλέτα

Spoiler Alert: Οι λόγοι είναι πραγματικά αηδιαστικοί.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι σε κάποια φάση, αν όχι συστηματικά, έχουμε πάρει το κινητό μας στην τουαλέτα, είτε σαν υποκατάστατο του πιο "παραδοσιακού" περιοδικού, είτε για να μη χάσουμε την -on fire- συζήτηση στο group chat, είτε απλώς από συνήθειο.

Το κουβαλάμε μαζί μας στην κουζίνα, στο γραφείο, στη βόλτα με το κατοικίδιό μας, οπότε τι μπορεί να μας σταματήσει από το να έχουμε το κινητό μας, μαζί, και στην τουαλέτα;

Μάλλον οι πολυάριθμες έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με αυτό, είναι η απάντηση. Σύμφωνα με το The Conversation, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα τηλέφωνά μας μπορούν να μεταφέρουν πολλά είδη παθογόνων βακτηρίων, δηλαδή βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες. Τα βακτήρια που βρέθηκαν μπορούν να προκαλέσουν μεταξύ άλλων δερματικές λοιμώξεις, φυματίωση, διφθερίτιδα, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και μηνιγγίτιδα. Μία εκ των ερευνών μάλιστα, εντόπισε επίσης το βακτήριο E. coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διάρροια και προέρχεται κατευθείαν από τα ανθρώπινα κόπρανα.

Στο μεταξύ, τα εν λόγω βακτήρια είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, οπότε δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με "συμβατικά φάρμακα". Σύμφωνα με τους ειδικούς, ούτε το σκούπισμα του τηλεφώνου με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι μπορεί να σώσει την κατάσταση - για να είναι αποτελεσματικό, πρέπει να γίνεται ενδελεχώς, σχεδόν ευλαβικά θα λέγαμε υπό συγκεκριμένες οδηγίες. 

Αρκεί να σκεφτείς πόσες φορές αγγίζεις το κινητό σου μέσα στη μέρα και θα πειστείς και εσύ, αν δεν έχεις πειστεί ήδη από τα άκρως αηδιαστικά facts που μόλις διάβασες.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείς στην τουαλέτα λύσε ένα σταυρόλεξο, διάβασε μία εφημερίδα ή στην απελπισία μάθε, "νεράκι" τις ετικέτες από τα σαπούνια και τις κρέμες. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

9 μοναδικά πρωτότυπα της Ferrari

Ένα ταξίδι στα πρωτότυπα της Ferrari είναι αρκετό για να νοσταλγήσεις μια ολόκληρη εποχή, κυρίως όταν στην τωρινή το "βρες τις διαφορές" μεταξύ των αυτοκινήτων είναι ένας δισεπίλυτος γρίφος.

Γραφει TopGear

Όλα όσα μαθαίνουν οι πολύ πλούσιοι στα παιδιά τους για τα χρήματα

Ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, βγαλμένο από τη ζωή των εκατομμυριούχων.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κι αν η γρηγορότερη διαδρομή στο GPS είναι και η πιο επικίνδυνη;

Μετά από έρευνα, ασκείται πίεση τα GPS, εκτός από την πιο γρήγορη διαδρομή, να δείχνουν και την πιο ασφαλή.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τα υπέροχα αυτοκίνητα έργα τέχνης της BMW

Διάσημοι καλλιτέχνες, αφήνουν το στίγμα τους πάνω στο αμάξωμα εμβληματικών μοντέλων της BMW, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Γραφει TopGear

NTZNS: Η ελληνική startup που φέρνει στο Metaverse την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας

Η μόδα ανέκαθεν αντικατόπτριζε το πνεύμα της εποχής μας, αντανακλώντας την εξέλιξη της κοινωνίας και της τεχνολογίας.