Μάλλον πρέπει να σταματήσεις να παίρνεις το κινητό σου στην τουαλέτα

Spoiler Alert: Οι λόγοι είναι πραγματικά αηδιαστικοί.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι σε κάποια φάση, αν όχι συστηματικά, έχουμε πάρει το κινητό μας στην τουαλέτα, είτε σαν υποκατάστατο του πιο "παραδοσιακού" περιοδικού, είτε για να μη χάσουμε την -on fire- συζήτηση στο group chat, είτε απλώς από συνήθειο.

Το κουβαλάμε μαζί μας στην κουζίνα, στο γραφείο, στη βόλτα με το κατοικίδιό μας, οπότε τι μπορεί να μας σταματήσει από το να έχουμε το κινητό μας, μαζί, και στην τουαλέτα;

Μάλλον οι πολυάριθμες έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με αυτό, είναι η απάντηση. Σύμφωνα με το The Conversation, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα τηλέφωνά μας μπορούν να μεταφέρουν πολλά είδη παθογόνων βακτηρίων, δηλαδή βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες. Τα βακτήρια που βρέθηκαν μπορούν να προκαλέσουν μεταξύ άλλων δερματικές λοιμώξεις, φυματίωση, διφθερίτιδα, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και μηνιγγίτιδα. Μία εκ των ερευνών μάλιστα, εντόπισε επίσης το βακτήριο E. coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διάρροια και προέρχεται κατευθείαν από τα ανθρώπινα κόπρανα.

Στο μεταξύ, τα εν λόγω βακτήρια είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, οπότε δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με "συμβατικά φάρμακα". Σύμφωνα με τους ειδικούς, ούτε το σκούπισμα του τηλεφώνου με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι μπορεί να σώσει την κατάσταση - για να είναι αποτελεσματικό, πρέπει να γίνεται ενδελεχώς, σχεδόν ευλαβικά θα λέγαμε υπό συγκεκριμένες οδηγίες. 

Αρκεί να σκεφτείς πόσες φορές αγγίζεις το κινητό σου μέσα στη μέρα και θα πειστείς και εσύ, αν δεν έχεις πειστεί ήδη από τα άκρως αηδιαστικά facts που μόλις διάβασες.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείς στην τουαλέτα λύσε ένα σταυρόλεξο, διάβασε μία εφημερίδα ή στην απελπισία μάθε, "νεράκι" τις ετικέτες από τα σαπούνια και τις κρέμες. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.