Τα μυστικά επιτυχίας του Erling Haaland είναι από άλλο πλανήτη

Ο νορβηγός σταρ της Manchester City έχει κάποιες πραγματικά παράξενες συνήθειες στον ύπνο και τη διατροφή.

Esquire Team
Γράφει: Μάνος Νομικός 04 Σεπτεμβρίου 2023

Ο επιθετικός της Manchester City, Erling Haaland δε χρειάζεται συστάσεις. Το όνομά του συγκαταλέγεται στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως και από ό,τι φαίνεται τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τουλάχιστον σύμφωνα με τον ίδιο, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες που τον βοηθούν στο στόχο του. μοιράζεται μαζί μας πώς κλείνει το στόμα του με κολλητική ταινία όταν κοιμάται και γιατί φοράει γυαλιά προστασίας μπλε χρώματος.

Ο Haaland αποκάλυψε λεπτομέρειες στο podcast Impaulsive του Logan Paul για το καθημερινό του πρόγραμμα πριν πάει για ύπνο, εξηγώντας πως εξασφαλίζει ποιοτικό ύπνο. "Ο ύπνος είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο", είπε ο Haaland. "Για να κοιμηθώ καλά, κάνω απλά πράγματα όπως να φοράω γυαλιά προστασίας μπλε χρώματος τρεις ώρες πριν πέσει στο κρεβάτι και απενεργοποιώ κινητό και σήμα στο υπνοδωμάτιο".

"Το να κάνεις πολλά πράγματα δεν είναι καλό αλλά κάνοντας μικρά πράγματα κάθε μέρα για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, σε αποζημιώνει", σημείωσε ο νορβηγός επιθετικός. Σύμφωνα με την επιστημονική έκδοση Building and Environment που προτείνει δροσερό και σκοτεινό περιβάλλον ύπνου για καλή ποιότητα ύπνου, ο Haaland πολύ καλά κάνει. Απλώς, η επόμενη σχετική δήλωση, μας βρήκε κάπως απροετοίμαστους:

"Δοκίμασε να κλείσεις με ταινία το στόμα σου, έτσι κοιμάμαι εγώ", πρόσθεσε. Ελεύθερη μετάφραση: ο σταρ της Manchester City μάλλον κλείνει με ταινία το στόμα του κατά τη διάρκεια του ύπνου για την καλυτέρευση της ρινικής αναπνοής. Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις για τη θεραπεία της άπνοιας και άλλων διαταραχών στον ύπνο. Πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην έκδοση Healthcare, εξηγούν ότι κλείνοντας με ταινία το στόμα μας μπορεί να είναι μία πρώτη λύση προτού καταφύγουμε σε μία επέμβαση για την εμφρακτική υπνική άπνοια. Για να μην παρεξηγηθούμε, έτσι λέει η μελέτη, σε τέτοιες περιπτώσεις απευθυνόμαστε σε ειδικό γιατρό και αφήνουμε τα πειράματα.

"Έχω μία σάουνα στο σπίτι και προσπαθώ να κάνω σχεδόν κάθε μέρα. Σάουνα, χαμάμ επίσης", επεσήμανε στο ίδιο podcast. Η χρήση της σάουνας χρησιμοποιείται για πολύ καιρό από τους αθλητές για επανέλθουν μετά τις προπονήσεις. Σε μία ανάλυση στο Mayo Clinic Proceedings, αποκαλύφθηκε πως η χρήση σάουνας μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα στην καρδιαγγειακή υγεία. Επιπρόσθετα, μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο και την πνευματική μας κατάσταση, γι' αυτό ο Haaland την περιλαμβάνει στο καθημερινό του πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιθετικός μοιράζεται λεπτομέρειες για τις ασυνήθιστες lifestyle συνήθειες του μέσω του podcast Impaulsive. Στο παρελθόν έχει αποκαλύψει ότι του αρέσει μία δίαιτα που περιλαμβάνει συκώτι, καρδιά, γάλα και λαζάνια μαγειρεμένα από τον πατέρα του και ότι καταναλώνει περίπου 6000 θερμίδες την ημέρα.

'Τρώγοντας ντόπιο ποιοτικό φαγητό είναι το πιο σημαντικό', ανέφερε ο Haaland και στο ντοκιμαντέρ Haaland: The Big Decision.

"Πολλά πράγματα επηρεάζουν την υγεία. Για παράδειγμα, πολλοί λένε ότι το κρέας δεν είναι υγιές. Ποιο κρέας; Το κρέας που τρως στα McDonald’s; Ή το κρέας από την αγελάδα που τρώει γρασίδι στον τόπο σου;", είχε αναρωτηθεί σχετικά.

Πάντως, όλο και κάτι σωστό θα κάνει ο σταρ επιθετικός, αν κρίνουμε από τα γκολ που σκοράρει, αλλά για την ώρα εμείς θα αφήσουμε τις αγελάδες ήσυχες και την κολλητική ταινία στην άκρη.


Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα