Πώς ο Raheem Sterling ξαναβρήκε τη φόρμα του στην Premier League

Ο επιθετικός της Chelsea έχει επιστρέψει αγριεμένος.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 22 Σεπτεμβρίου 2023

Η περσινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για την ιστορία της Chelsea, μία ομάδα με το προσωνύμιο ‘Η υπερηφάνεια του Λονδίνου'. Με νέο ιδιοκτήτη τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Todd Boehly, οι μπλε ήταν στην επικαιρότητα για τρεις λόγους:

  • Χάνοντας ματς που θα έπρεπε να είχαν κερδίσει.
  • Απολύοντας τον manager τους (ο τέταρτος μέσα σε μία χρονιά).
  • Υπογράφοντας superstars ή μεγάλα νέα ταλέντα με πακτωλό εκατομμυρίων.

Η απόκτηση ακριβών παικτών έγινε για να ανεβάσει την ομάδα, αλλά πολλοί από αυτούς τους ακριβοπληρωμένους παίκτες δεν απέδωσαν τόσο καλά, μαζί σε αυτούς και ο Raheem Sterling, ο πρώην επιθετικός της Manchester City που έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 80 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Μόλις με 6 γκολ στην Chelsea, δέχτηκε το μένος των οπαδών. Για την ακρίβεια, τον αποδοκίμασαν στο γήπεδο Stamford Bridge. Ούτε αυτοί που τον επευφημούσαν είχαν πολλές ελπίδες, με έναν οπαδό της ομάδας να στέλνει ένα μήνυμα που έγραφε ‘δεν μπορώ να περιμένω να τελειώσει αυτή η χρονιά’. Τελικά, η Chelsea τελείωσε τη χρονιά 12η, μία όχι τόσο τιμητική θέση για την ομάδα του Λονδίνου.

H Chelsea δεν ξεκίνησε καλά ούτε φέτος, αλλά διακρίνουμε ένα φως ελπίδας στο βάθος του τούνελ: την ανεβασμένη απόδοση του Sterling. Ο 28χρονος μοιάζει πιο γρήγορος από ποτέ, έχει ήδη πετύχει κάποια γκολ και είναι πολύ πιο επιθετικός και αγριεμένος μπροστά.

Μία διαφορετική περίοδος προετοιμασίας

Ο Sterling βρήκε τα πατήματά του ξανά μπαίνοντας την περίοδο που δεν υπήρχαν αγώνες με διαφορετική νοοτροπία και ανοιχτό μυαλό. Πρωτίστως, δούλεψε στενά με έναν διατροφολόγο και έναν προσωπικό σεφ για να του φτιάξουν μία δίαιτα που (1) θα ενίσχυε τους μύες του χωρίς (2) να νιώθει βαρύς εντός γηπέδου (ο Sterling υπέφερε στον ιγνυακό τένοντα καθ’ όλη την περσινή χρονιά).

Η εν λόγω δίαιτα του έδωσε την κατάλληλη ενέργεια και αυτοπεποίθηση να ακολουθήσει διαφορετικές μορφές προπόνησης με τον Dr. Ben Rosenblatt, που κατέχει ένα από τα πιο λαμπρά αθλητικά ιατρικά βιογραφικά στη Βρετανία, έχοντας δουλέψει με τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς της χώρας. O Dr. Rosenblatt έχει επίσης συνεργαστεί με το Camberley Judo Club στο Surrey και εμείς βλέπουμε σε ένα βίντεο τον Sterling να προπονείται στο δάσος μαζί με αθλητές της πολεμικής τέχνης τζούντο, τρέχοντας σε ένα απότομο μονοπάτι. 

Γιατί το cross-training κάνει καλό

Στα σχόλια κάτω από το συγκεκριμένο βίντεο, κάποιος έγραψε ‘μα δεν έχει κάνει με το ποδόσφαιρο αυτό’ (βάζοντας και ένα cry emoji). Είναι μία συνηθισμένη – όσο και χαζή – αντίδραση πολλών ανθρώπων όταν κάποιοι αθλητές ασχολούνται με το cross-training, δηλαδή τις εναλλακτικές ασκήσεις και μεθόδους εκγύμνασης που στο τέλος θα σε ωφελήσουν στο άθλημα που ακολουθείς (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβος, ό,τι είναι αυτό).

Ακολουθώντας άλλου τύπου ασκήσεις, δημιουργούνται διαφορετικές σωματικές δοκιμασίες και προκλήσεις για να ξεπεράσεις. Το τζούντο είναι μία τέλεια εναλλακτική επιλογή, έχοντας υπόψιν ότι οι αθλητές τζούντο είναι γνωστοί για τον δυνατό κορμό και την ιδιαίτερη αίσθηση ισορροπίας.  

Για κάποιους, ίσως αυτό ακούγεται χαζό, θα ρωτήσουν ‘γιατί κάποιοι διάσημοι επαγγελματίες αθλητές, με διαθέσιμα όλα τα υπερσύγχρονα όργανα γυμναστικής, χρειάζεται να γυμναστούν έξω στη φύση και στα δάση; Για αυτό θα απαντήσει ο κάθε ένας αθλητής ξεχωριστά, είναι αυτό που τον κάνει να νιώθει καλά, ελεύθερος, έτσι του ταιριάζει και δουλεύει καλά στη φυσική και πνευματική του κατάσταση, είτε είσαι ένας ποδοσφαιριστής που θέλεις να επιστρέψεις στις μεγάλες νίκες είτε ένας ερασιτέχνης που νιώθεις καλά τρέχοντας 5 χιλιόμετρα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας