Υπάρχει μία άσκηση που μπορείς να κάνεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια

Σύμφωνα με το Harvard, μπορείς να κάνεις αυτή την άσκηση ακόμη και στα ΜΜΜ.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 15 Σεπτεμβρίου 2023

Στη σύγχρονη εποχή, η μέρα ενός μέσου ανθρώπου περιλαμβάνει αρκετές ώρες κατά τις οποίες είναι καθισμένος σε ένα γραφείο, σε ένα αυτοκίνητο ή ακόμη και στον καναπέ του σπιτιού του. Επομένως, οποιαδήποτε μορφή άσκησης, ακόμη και η πιο μικρή, απλή, που γίνεται ασυνείδητα, θεωρείται πολύτιμη.

Σε αυτή την κατηγορία είχαμε, μέχρι τώρα, τη χρήση της σκάλας, αντί για το ασανσέρ, ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος να εντάξεις την άσκηση μέσα στη μέρα σου, χωρίς καν να το καταλάβεις. Βασική προϋπόθεση για αυτό, είναι να χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με το Harvard's Tip of the Day, αν είσαι όρθιος χωρίς να κρατάς (πολύ) σφιχτά με τα χέρια σου τις χειρολαβές, μπορείς να ενισχύσεις τον κορμό σου. Γιατί; Επειδή θα χρησιμοποιείς δύναμη με αυτό το μέρος του σώματος αλλά και τα πόδια σου για να διατηρήσεις την ισορροπία αντί να το κάνεις με τα χέρια σου, κάτι παρόμοιο με τη σανίδα δηλαδή, απλώς στην όρθια εκδοχή της. 

Η διατήρηση αυτού του μέρους του σώματος σε καλή λειτουργία είναι απίστευτα σημαντική, όχι μόνο για τη φυσική εμφάνιση, που εξαρτάται από τους στόχους που έχει θέσει ο καθένας, αλλά και για την υγεία. Αν ο κορμός σου ασκείται έστω κι έτσι, η μέση σου θα αντέχει περισσότερο, θα έχεις λιγότερους πόνους και μακροπρόθεσμα μεγαλύτερη ικανότητα να κάνεις καθημερινές κινήσεις όπως το να σηκωθείς από τον καναπέ χωρίς βογκητά, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Δε μας έφταναν οι διάσημοι, ο Mark Zuckerberg προσβλέπει και στην AI εκδοχή τους

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta αποφάσισε να αναστατώσει τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας με ένα δελεαστικό όραμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις τα έξοδα του σκύλου σου

Ο σκύλος σου θα παραμείνει χαρούμενος και εσύ δε θα χαλάς μία περιουσία για τα έξοδά του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Η Nespresso Professional τιμά την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ

Η Nespresso ταξιδεύει στα πέρατα της Γης για να προστατεύσει τον καλύτερο καφέ του κόσμου.

Η Αισιοδοξία σε Κάθε Γωνιά του Κόσμου από την Καμπάνια Life's Good της LG

Η καμπάνια που σε βοηθά να προσεγγίσεις τη ζωή με μία πιο αισιόδοξη στάση.

3 βασικές συμβουλές για μικροεπιχειρηματίες που χρησιμοποιούν ChatGPT

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας, έρχεται η στιγμή που η προσαρμογή δεν αποτελεί απλώς επιλογή, αλλά αναγκαιότητα.

Γραφει Παυλος Κρουστης