Γιατί δεν ξεκουραζόμαστε;

Για όλα φταίνε τα όρια. Και η δουλειά, βεβαίως βεβαίως.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 30 Ιανουαρίου 2024

Η ξεκούραση είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι της ζωής μας και φυσικά, της καθημερινότητάς μας. Είτε είναι ο καλός ύπνος σε καθημερινή βάση είτε οι πιο χαλαροί ρυθμοί κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, οι στιγμές ηρεμίας είναι απαραίτητες τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία. Ωστόσο, ενώ όσο περνούν τα χρόνια η ξεκούραση τείνει να είναι όλο και πιο σημαντική, για κάποιον λόγο, δεν ξεκουραζόμαστε. Γιατί όμως;

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας μοιάζει να πρέπει πάντοτε, να είμαστε πάντα διαθέσιμοι για τη δουλειά μας. Ή έστω, υπ' ατμόν. Μερικές φορές μάλιστα, όσο μακριά και αν βρισκόμαστε από τη δουλειά μας, είναι κάπως αδύνατο να αποσυνδεθούμε εντελώς από αυτή. Κι αυτό, έχει φυσικά τις συνέπειές του αφού πολύ απλά, δεν αναπαυόμαστε.

Επίσης, οι πολλές ευθύνες που μπορεί να έχουμε στη δουλειά, μειώνουν τα επίπεδα ενέργειας και ενθουσιασμού. Το ωράριο που επικρατεί γενικά είναι φυσικά κάτι που δε βοηθάει καθόλου στο να ξεκουραστούμε, όπως φυσικά ούτε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ελευθερία στο να επιλέξει κανείς το πρόγραμμα εργασίας του. Το πότε δηλαδή, το πώς και το από πού θα δουλεύει. 

Με λίγα λόγια, το όριο μεταξύ δουλειάς και προσωπική ζωής είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε ακραία κούραση τόσο ψυχική όσο και σωματική. Ακριβώς λοιπον επειδή το όριο αυτό καταπατάται πολύ συχνά, κυρίως από τους εργοδότες αλλά και από εμάς, η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν ηρεμεί. Γιατί αν δεν ξεκουραστεί το μυαλό σου, πώς θα ξεκουραστεί το σώμα σου; 

Στο τέλος της ημέρας, η ξεκούραση θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις τη ζωή σου και θα σου "δώσει" χώρο και χρόνο για να κάνεις τα πράγματα που πραγματικά θέλεις και που κυρίως, σε ευχαριστούν. Συνεπώς, με τύψεις ή χωρίς, πρέπει να σου την επιβάλλεις. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

La Vida Es Un Carnaval στον Best 92.6FM

Μία Latin Fiesta με τα όλα της έρχεται το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 12 Φεβρουαρίου με ανάλογες μουσικές και vibes!

Σε αυτό το χωριό, υπάρχουν περισσότερες εκκλησίες από τις ημέρες του μήνα

Λιγότεροι από 5.000 κάτοικοι, αλλά πάνω από σαράντα ναοί, παρεκκλήσια και προσκυνήματα: η εν λόγω κωμόπολη κρύβει ένα μοναδικό θρησκευτικό μωσαϊκό που τη χαρακτηρίζει εδώ και αιώνες.

Πόσα χρήματα θα πάρει ο Bad Bunny για την εμφάνισή του στο Super Bowl

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στο ημίωρο του ημιχρόνου δεν πληρώνονται. Άλλαξε κάτι ή μιλάμε για μία διαφορετική συνθήκη για τον φετινό σταρ των Grammys;

Κι όμως, υπάρχει app που αναλύει DNA και σου βρίσκει τον τέλειο σύντροφο

Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε να παραγγέλνουμε συντρόφους, με υπηρεσία delivery στο σπίτι, ωστόσο και αυτή η περίπτωση, κάθε άλλο παρά αδιάφορη μας περνάει...

Πώς θα μάθεις το μυαλό σου να απολαμβάνει τις δυσκολίες

Γιατί ἐνας μαραθώνιος Netflix φαίνεται πιο εύκολος από μία προπόνηση στο γυμναστήριο; Τι φταίει που ο εγκέφαλός μας επιλέγει την άμεση ικανοποίηση; Υπάρχει τρόπος για να κατανικήσεις την απραξία; Σου έχουμε τις απαντήσεις.

Σε ποια ηλικία κάνουν σεξ πρώτη φορά γυναίκες και άντρες στην Ελλάδα

Ας ξεφύγουμε από την πολύ γενική ατακά ότι "οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν κάνουν πια σεξ" και ας δούμε σύμφωνα με τα στοιχεία σε ποια ηλικία κάνουμε πρώτη φορά σεξ στην Ελλάδα.