Πόσες θερμίδες καίγονται με έναν οργασμό;

Απλή αριθμητική.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 16 Αυγούστου 2019

Ένας οργασμός είναι μια συγκλονιστική εμπειρία για όλο το σώμα. Οι μύες σου συστέλλονται, η αναπνοή σου επιταχύνεται, ο ρυθμός της καρδιάς σου επίσης και ο εγκέφαλός σου πλημμυρίζει από ορμόνες ευφορίας. 
Πιθανώς να το έχεις σκεφτεί πολλές φορές: Άραγε, πόσες θερμίδες καις κάθε φορά που ολοκληρώνεις μια σεξουαλική πράξη;

Αναλογιζόμενος ότι τόσο το καρδιοαναπνευστικό σύστημα όσο και οι μύες σε όλο το σώμα φτάνουν κατά τον οργασμό σε επίπεδα εφάμιλλα μιας μίνι-προπόνησης στο γυμναστήριο, προφανώς και οι θερμίδες που έχεις κάψει δεν είναι λίγες. Ή μήπως όχι; 
Την απάντηση δίνει η Αμερικανίδα ουρολόγος -και sex educator μεγάλης εταιρείας προφυλακτικών- Uchenna Ossai.

Σε μια επιστημονική μελέτη του 2013 σχετικά με τον αριθμό των θερμίδων που καίει κανείς κατά τη διάρκεια μιας ολοκληρωμένης σεξουαλικής συνεύρεσης, το αποτέλεσμα έδειξε ότι κατά μέσο όρο, ένας άντρας καίει 4 θερμίδες ανά λεπτό και μια γυναίκα κοντά στις 3. "Με τη μέση περίοδο μιας ερωτικής πράξης να διαρκεί σχεδόν 6 λεπτά, το σύνολο των καιόμενων θερμίδων υπολογίζεται από 18 έως 24 θερμίδες", λέει η Ossai και συμπληρώνει: "Άλλες 4 έως 6 θερμίδες υπολόγισε ότι καις εκείνα τα 10 έως 20 δευτερόλεπτα της εκσπερμάτισης και του οργασμού". Δηλαδή, μάξιμουμ 22 έως 28 θερμίδες. Μόνο...

Ακόμα κι αν έχεις μάθει μερικές τεχνικές επιμήκυνσης του οργασμού σου, το κέρδος από τις καιόμενες θερμίδες είναι ελάχιστο.

Αλλά υπάρχουν και καλά νέα πάνω στο θέμα. Ακόμα κι αν οι οργασμοί σου δεν είναι τόσο θερμιδοφάφοι όσο φανταζόσουν, οι συχνές σεξουαλικές επαφές εξακολουθούν να προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία και στο σώμα σου. "Οι οργασμοί είναι ένα "μαγικό” όπλο στην μάχη σου ενάντια στο άγχος και την κατάθλιψη, χάρη στις ενδορφίνες που ενισχύουν τη διάθεση και έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα. Και μολονότι εκσπερμάτιση δεν σημαίνει υποχρεωτικά και οργασμός, μάθε ότι οι τακτικές, ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές αποτελούν ασπίδα κατά του καρκίνου του προστάτη", αναφέρει η γιατρός.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διακοπές επεκτείνουν τη ζωή, συμφωνεί και η επιστήμη

Κι αφού το λένε οι ειδικοί, δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε.

10 τροφές που καταπολεμούν τον τυμπανισμό

Εδώ είναι οι φυσικές πηγές άμεσης ανακούφισης της πρησμένης κοιλιάς και του δυσκοίλιου εντέρου σου.