Η προπόνηση δικεφάλων του The Rock

Ο Dwayne Johnson εγγυάται ότι αρκούν μόνο 21 επαναλήψεις για να δεις τα ποντίκια σου τεράστια όσο ποτέ άλλοτε.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 02 Μαΐου 2021

Σίγουρα, δεν είναι η πρώτη φορά που το διαβάζεις, αλλά εμείς το ξαναλέμε: για να αποκτήσεις μεγάλους και σφιχτά μπαλαρισμένους δικέφαλους δεν χρειάζεσαι πολλές ασκήσεις, παρά μόνο μία: κάμψεις δικεφάλων με μπάρα από όρθια στάση. Το κόλπο, που κάνει ο Dwayne Johnson για τον εαυτό του και το συστήνει σε σένα; Λίγα σετ (3 έως 5) και συγκεκριμένες επαναλήψεις (21) μοιρασμένες δια τρία.

Ο Rock, επιλέγει να εκτελεί τις κλασικές κάμψεις με μπάρα τις οποίες χωρίζει σε τρεις φάσεις των επτά επαναλήψεων, με την εξής τεχνική: 7 επαναλήψεις με τους αγκώνες από το στήθος και πάνω, 7 επαναλήψεις από την κοιλιά μέχρι το στήθος και 7 επαναλήψεις σε όλο το εύρος της κάμψης -από τα ισχία, με τεντωμένους αγκώνες, μέχρι το στήθος. Στόχος; Η σφυρηλάτηση των δικεφάλων με συνδυασμό πλήρους συμπίεσης και πλήρους έκτασης. Δες το βίντεο:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by therock (@therock) on

Στις πρώτες 7 επαναλήψεις, η μπάρα ξεκινά από το κάτω μέρος του στήθους και φτάνει μέχρι το λαιμό. Στις επόμενες 7, η μπάρα ξεκινά από χαμηλά -ύψος λεκάνης- και φτάνει έως το κάτω μέρος του στήθους. Στις τελευταίες 7, η μπάρα εκτελεί κίνηση πλήρους εύρους, από τα ισχία έως το λαιμό. "Πρέπει να εκτελείς όλες τις κινήσεις με σχετικά γρήγορο ρυθμό, φτάνοντας τους δικεφάλους σου στο κατώφλι του πόνου, αλλά να μην το ξεπερνούν. Αλλιώς, δεν θα πετύχεις υπερτροφία, αλλά έναν πιθανό τραυματισμό", λέει ο Johnson.

Η συγκεκριμένη ρουτίνα μεγέθυνσης δικεφάλων μπορεί να εκτελεστεί και με αλτήρες -αντί για μπάρα-, ωστόσο, όπως λέει ο The Rock "...άφησε αυτή την επιλογή για μερικές εβδομάδες μετά, επειδή η σταθερή μπάρα, σου παρέχει περισσότερα επίπεδα ασφαλείας στην κίνηση. Μην το ρισκάρεις αν δεν έχεις ήδη φτιάξει "ποντίκια”, ικανά να αντεπεξέλθουν σε κινήσεις κάμψεων σε σταθερή τροχιά".

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Bentley Continental GT Speed: Κομψή και τεχνολογικά άψογη

Η κορυφαία απόδοση της Continental GT, επιτυγχάνεται και χάρη στη συμβολή της προηγμένης τεχνολογίας πλαισίου που αξιοποιείται ειδικά για το νέο μοντέλο.

Η δίαιτα που υπόσχεται κοιλιά-πλάκα σε 6 μέρες

H επιστημονική μέθοδος διατροφής που όχι μόνο αδυνατίζει, αλλά καθαρίζει συκώτι και νεφρά από το λίπος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι είναι τα ηχητικά στάτους που έρχονται στο Facebook

Μπρος στο δρόμο που χάραξε το Clubhouse, το Facebook ακολουθεί και προσαρμόζεται.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Τα κορυφαία ελληνικά νησιά του 2021

Τα μέρη της πατρίδας μας που φέτος θα έχουν την τιμητική τους, σύμφωνα πάντοτε με τους experts του ταξιδιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

H συμβουλή του Anthony Bourdain για καλύτερες διακοπές

Όσα έμαθαν τα ταξίδια τον θρυλικό σεφ και παρουσιαστή.

Πώς να μην τραυματιστείς μετά από έντονη άσκηση

Υπάρχουν tips που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.