Η ρουτίνα που πρέπει να ακολουθούμε κάθε φορά που επιστρέφουμε σπίτι

Χρήσιμες συμβουλές για τη διαδικασία που πρέπει να τηρούμε όταν γυρίζουμε στο σπίτι από κάποιον εξωτερικό χώρο.

Γράφει: Esquire Editors 27 Μαρτίου 2020

"Το πρώτο που πρέπει να κάνει κανείς όταν επιστρέφει από κάποιον χώρο εργασίας ή εξωτερικό χώρο είναι να βγάλει τα ρούχα του. Καλό είναι μετά να τα αερίσει και να αφήσει τα παπούτσια εκτός σπιτιού. Μετά πρέπει να πλύνει αμέσως τα χέρια του και το πρόσωπό του πολύ σχολαστικά", τόνισε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν απαγορεύονται οι επαφές. Όταν έχουμε ασθενείς στο σπίτι τότε κρατάμε αποστάσεις περίπου 2 μέτρων. Βέβαια η γενική οδηγία είναι ότι αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε πάρα πολύ στενές επαφές. Σε περίπτωση συμπτωμάτων, ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται σε απομόνωση, ιδανικά σε ξεχωριστό δωμάτιο με ξεχωριστό μπάνιο".

Για το θέμα της ανοσίας, ο καθηγητής ανέφερε πως "φυσιολογικά αν κάποιος νοσήσει αποκτά ανοσία", ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο. Η ανοσολογική απόκριση που θα μπει σύντομα στον εργαστηριακό έλεγχο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό δείκτη.

Από: thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Fitness πρόγραμμα χωρίς όργανα για κάψιμο λίπους

Αντί για βάρη, χρησιμοποίησε το βάρος του σώματός σου.

Τι να γνωρίζεις για τα τρόφιμα και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ

Ερωτήσεις και απαντήσεις του ΕΦΕΤ για τον κορονοϊό.