Τι λέει για σένα ο τρόπος που υπογράφεις

Καλό θα είναι να προσέχεις πού και πώς βάζεις την υπογραφή σου.

Και τι δεν θα έδινες για να ξέρεις αν το αφεντικό σου, το κορίτσι που έχεις βάλει στο μάτι και δείχνει ότι σε θέλει ή ο συνάδελφος με τον οποίο έχετε γίνει κολλητοί είναι υποκριτές και νάρκισσοι. Κι αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το διαπιστώσεις, χωρίς να γίνουν αντιληπτές οι προθέσεις σου, θα μας πίστευες; Εμάς μπορεί όχι, αλλά στους επιστήμονες αντίρρηση πώς να φέρεις.

> Διάβασε ακόμη: Διαφορετικές προσωπικότητες που συναντάς σε κάθε γραφείο

Νέα επιστημονική διεθνής έρευνα, που έθεσε επί του μικροσκοπίου 500 υπογραφές αρχιλογιστών και εν συνεχεία, μελέτησε συγκεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα τους, όπως ανταγωνιστικότητα, αυτοπεποίθηση, επιθετικότητα και κοινωνική κυριαρχία, έδειξε ότι το πώς υπογράφεις μπορεί να αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα για τον χαρακτήρα σου.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από την Ουρουγουάη, την Ολλανδία και το Κουρουσάο ανακάλυψαν ότι εκείνοι οι συμμετέχοντες που είχαν μεγάλη σε έκταση υπογραφή ήταν πιο πιθανό να χειραγωγούν τους γύρω τους, να υποκρύπτουν την αλήθεια και να διαστρεβλώσουν για παράδειγμα τα οικονομικά της εταιρείας στην οποία εργάζονται. Συμπέρασμα; Υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στο μέγεθος της υπογραφής με την κοινωνική κυριαρχία αντρών και γυναικών, όπως επίσης και με το ναρκισσισμό.

Τι λέει για σένα ο τρόπος που υπογράφεις

Κι αν αναρωτιέσαι γιατί οι μελετητές εστίασαν την προσοχή τους στην υπογραφή και όχι στον γραφικό χαρακτήρα ήταν ότι "οι υπογραφές κατά γενική ομολογία είναι κάτι πιο προσωπικό και αποτελούν έναν έμμεσο, αλλά επίσημο, τρόπο να εκφράσεις και να παρουσιάσεις τον εαυτό σου".

Στα πορίσματά τους αναφέρονται επίσης τα εξής: οι γυναίκες που υπογράφουν και μετά υπογραμμίζουν την υπογραφή τους τείνουν να έχουν ναρκισσιστική και εγωιστική συμπεριφορά, ενώ οι άντρες και οι γυναίκες με μικρές και δυσανάγνωστες υπογραφές είναι περισσότερο εσωστρεφείς και συγκρατημένοι.

> Διάβασε ακόμη: Το κύμα της μεγάλης (πανδημικής) παραίτησης

Για το τέλος σου αφήσαμε το καλύτερο -ή το χειρότερο τελοσπάντων, όπως το πάρει κανείς. Ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας μελέτησε την υπογραφή του Donald Trump ανακαλύπτοντας ότι το πώς υπογράφει φανερώνει τη "δίψα του για εξουσία".

Από: gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου